Retete

Esti un gurmand? Iti place sa gatesti? Descopera ponturile si retetele noastre prin care poti fi "chef" in propria bucatarie!

Carne Salate Aperitive / Garnituri Paste Peste Pizza Dulciuri Bauturi Legume si condimente Sosuri Supe / Ciorbe Mancare legume

Ciorba cu oase de porc si conopida este ideala pentru sezonul rece. Carnea de porc este asociata cu alimentatia din aceasta perioada, la fel si conopida, asa ca nu sta pe ganduri: gateste o ciorba delicioasa, rapid si ieftin!

Orice prajitura pe baza de capsuni este minunata. Cu atat mai mult un tort care iti poate intregi o masa festiva, alaturi de familie si de prieteni. Acest tort  e delicios, cu un gust fin dulce-acrisor si se prepara relativ repede, in aproximativ o ora, ora si jumatate(in functie de priceperea celui care-l prepara).

Budinca de ovaz cu fructe este o rajitura delicioasa si sanatoasa, pe care o puteti consuma in orice moment al zilei.

Salata de sfecla cu ciuperci este o minunatie gastronomica, usor de facut, foarte gustoasa,  foarte bogata in vitamine si o optiune numai buna pentru perioadele de post.

Crevetii se afla in top printre fructele de mare foarte populare in intreaga lume, deoarece sunt gustosi, sanatosi si recomandati in orice dieta echilibrata. De asemenea, sunt foarte bogati in proteine, insa nu contin multe grasimi saturate.

 Ciorba radauteana este gustoasa, sanatoasa, mai usoara decat ciorba de burta si foarte usor de preparat.

Prajitura Tosca se face relativ usor, chiar daca, in aparenta, pare dificil de preparat. E un desert excelent in orice moment al zilei si are un aspect minunat.

Mutabal este o salata de vinete libaneza, foarte raspandita in tarile arabe. Este  hranitoare si are un gust cremos datorita pastei de susan (tahina) si a iaurtului.

Heringul este un aliment cu proprietati benefice pentru sanatate. Substantele continute de acest peste ne sporeste rezistenta in fata bolilor care ne dau tarcoale mai ales in sezonul rece.

Porridge-ul reprezinta un mic dejun foarte popular in Marea Britanie si in SUA! Ce este acesta? In principal, este vorba despre fulgi de ovaz incalziti cateva minute in lapte, la foc mic spre mediu, pana cand se umfla usor.

Pateul de casa din pui se face simplu si ofera un gust de neuitat! Daca doresti, poti sa folosesti pateul pentru prepararea unor delicioase oua umplute sau il poti servi intins pe felii de paine prajita!

Consumul de vitamine poate fi deficitar in sezonul rece, cand legumele si fructele pot fi prea scumpe pentru unele buzunare.  Chiar daca nu ai un buget suficient pentru o alimentatie sanatoasa, fa un efort si, macar o data pe saptamana, consuma fructe si legume(de preferat, proaspete)!

Placinta Poale-n brau isi are originea in Moldova si reprezinta un desert delicios, in orice moment al zilei.

Margarita este un cocktail racoritor, consumat des in cluburile de noapte sau la piscina. Il poti face, insa, la fel de bine si acasa.  Gustul e minunat, dar ai grija cat bei! Te poti pili relativ repede! :) Margarita este o bautura foarte tare, iar pericolul vine din faptul ca taria nu se simte in timp ce este consumata, datorita sucului de lamaie.

Tortul de clatite este foarte gustos, te costa putin si dintre toate torturile se prepara cel mai usor si rapid.

Gogosile sunt un deliciu la orice mic dejun, indiferent de vreme sau anotimp. Astazi, iti prezentam o reteta de gogosi banatene. Sigur o sa tii minte un asemenea gust!

Supa de rata se aseamana la gust cu cea de pui, insa e nevoie de mai multa rabdare in pregatirea ei. Daca e preparata cum trebuie,  va oferi un gust de neuitat!

Leurda este recunoscuta ca un tonic natural pentru inima. Curele cu leurda previn bolile cardiovasculare prin scaderea colesterolului si prin impiedicarea aparitiei trombozelor. Astazi, iti prezentam o salata pe baza de leurda, usor de preparat si care iti va satisface papilele gustative: salata de leurda cu oua si branza.

Budinca de banane cu cacao este o gustare delicioasa, mai ales dupa-amiaza, cand pofta de dulce isi face simtita aparitia.  Acest desert minunat se poate consuma si in zilele de post.

Prajitura(tortul) Zidarul Betiv se numeste asa dintr-un simplu motiv: se face pe baza de rom! Are un gust minunat, se prepara repede si arata excelent.