Azi, iti prezentam o reteta de fursecuri care a facut furori printre gospodine in acest sezon de iarna. Sunt usor de facut, delicioase si perfecte pentru masa de Craciun. Tocmai de aceea noi le-am numit...fursecuri pentru Craciun!
Retete
Esti un gurmand? Iti place sa gatesti? Descopera ponturile si retetele noastre prin care poti fi "chef" in propria bucatarie!
Carne Salate Aperitive / Garnituri Paste Peste Pizza Dulciuri Bauturi Legume si condimente Sosuri Supe / Ciorbe Mancare legumeDaca iti place salata boeuf, cu siguranta te vei bucura de aceasta reteta. Ne referim la salata Vrajitorul, cumva asemanatoare cu clasica salata de Boeuf, dar care are la baza ficatul de vita. Gustul putin picant si aspectul deosebit fac din aceasta salata un aperitiv ideal pe masa de sarbatoare!
Azi iti prezentam o delicatesa ideala pentru masa de sarbatori, mai ales daca te-ai saturat de preparatele din porc. Ne referim la bibilica umpluta la cuptor!
Vrei un aperitiv care sa iti dea familia pe spate la masa de Craciun? Daca da, atunci aceasta reteta nu e de ratat. Ne referim la rulada de spanac cu crema de ton. Gustos, delicat, sanatos, asa poate fi descris pe scurt acest aperitiv. Pentru a economisi timp, foloseste spanac congelat.
Vrei un desert special pentru zilele de Craciun? Daca da, atunci articolul acesta e pentru tine. Ne referim la delicioasa dar si delicata prajitura tavalita. Ia un pix si o foaie si noteaza.
Jumarile de porc sunt delicii cunlinare mai ales in preajma sarbatorilor de iarna. Se consuma calde, reci, simple sau in diverse mancaruri. Azi iti prezentam o reteta minunata de pasta de jumari. Se face repede si e foarte satioasa. Te sfatuim chiar sa mananci cate putin in fiecare zi, pentru ca altfel pica destul de greu la stomac.
Cornuletele dulci sunt asimilate de multi romani sarbatorilor de iarna! Se prepara simple sau cu diverse umpluturi, in functie de preferintele fiecarei gospodine. Azi iti vom prezenta o reteta din batrani de cornulete cu nuca.
Cozonacul nu trebuie sa lipseasca de pe masa de Sarbatoare! Suntem de altfel convinsi ca nu vei neglija acest aspect. Te intrebam, insa: il vei cumpara sau vei avea curajul sa-l prepari in bucataria proprie? Pentru cea de-a doua varianta, avem o reteta aparte, care nu da gres: cozonacul cu ciocolata!
Azi iti prezentam o reteta ideala pentru mesele de Craciun si de Revelion! Este vorba despre atipica, dar delicioasa salata Cusma lui Mos Craciun! Se face repede si incanta papilele gustative; chiar si pe cele ale mofturosilor.
Colacul nu lipseste de pe mesele de Craciun ale credinciosilor din Romania. E o traditie de mult pastrata care ofera insemnatate acestei mari sarbatori crestine. Daca obisnuiai sa cumperi colac pentru masa de sarbatoare, te sfatuim sa schimbi obiceiul. Fa colacul in caldurica propriei bucatarii. Nu e chiar atat de dificil. Trebuie sa ai rabdare si bineinteles suficient timp.
Romanii sunt, in genere, mari consumatori de cartofi. Te afli printre ei? Si daca da, cum ii preferi? Prajiti, fierti, copti sau in alte retete? Indiferent de preferinte, insa, credem ca nu vei trata cu indiferenta reteta de mai jos. E ideala pentru cina!
Vrei o gustare delicioasa si usoara de seara? Avem reteta ideala. Ne referim la gogoselele cu legume. Se fac destul de usor si garanteaza desfatarea papilelor gustative in fata tv-ului, vizionand filmul preferat sau emisiunea mult asteptata!
Vrei sa prepari ceva dulce rapid, delicios si crocant? Daca da, acest desert de origine orientala este ideal. Ne referim la desertul Cuiubul pasarilor.
Negresele sunt unele dintre cele mai populare prajituri din Romania. Se fac destul de repede si nu dezamagesc niciodata. Azi, iti prezentam o reteta de negrese cu nuca. Te vei indragosti iremediabil de aceasta prajitura gustoasa si pufoasa!
Otetul de mere este un ingredient nelipsit din casele gospodinelor, mai ales cand acestea pregatesc conserve pentru iarna, marinade sau salate. De obicei, preferam otetul din comert, fiind varianta mai comoda. Mai sanatos, insa, ar fi sa prepari un otet de mere chiar in bucataria ta. Iata o reteta pe care cu siguranta o vei incerca.
Zacusca este un aperitiv aproape nelipsit de pe mesele romanilor. Se consuma pe tot timpul anului, cu predilectie in sezonul rece. Cu totii am auzit de celebrele retete de zacusca cu vinete, cu fasole sau cu ciuperci. Nu suntem siguri insa ca ai facut vreodata fasole de...sfecla rosie. Da. Nu e o gluma. Aceasta reteta te va da pe spate!
Sarmale lenese! Cu siguranta orice roman a auzit de aceasta reteta minunata. Azi ne vom concentra, insa, pe sarmalele lenese un pic diferite fata de cele clasice. Nu am facut decat sa schimbam anumite ingrediente, astfel incat sa obtinem o reteta mai de toamna. De exemplu, am inlocuit morcovul cu dovleacul.
Plov este un fel de mancare traditional uzbec. Denumit si pilaf sau palov, plovul are la baza orezul cu bob lung si carnea de oaie. Acest fel de mancare reprezinta pentru uzbeci cam ce reprezinta pastele pentru italieni.
Vrei o gustare rapida si delicioasa, dar esti in pana de idei? Te ajutam cu aceste cornulete excelente, care au la baza ouale(daca ai oua de tara, cu atat vor iesi niste cornulete mai gustoase).
Prazul cu masline reprezinta o reteta pe care multi credinciosi romani o asimileaza postului dinainte de Craciun. In realitate, aceasta minunatie culinara este potrivita pentru oricine doreste sa se hraneasca sanatos, dar fara carne, indiferent de motiv(esti vegetarian sau doar vrei sa faci o pauza de la consumul de carne). Sunt multe retete de praz cu masline. Noi credem ca ti-o vom prezenta azi pe cea mai tare dintre ele!
Cele mai citite
Abonare