Dalia este o mancare gustoasa din grau spart, care este bogat in proteine, fibre si fier. Aceste tipuri de preparate sunt populare mai ales in India, unde sunt consumate la toate mesele principale. Exista multe moduri in care poti pregati Dalia. Varianta dulce este una dintre cele mai populare.
Retete
Esti un gurmand? Iti place sa gatesti? Descopera ponturile si retetele noastre prin care poti fi "chef" in propria bucatarie!
Carne Salate Aperitive / Garnituri Paste Peste Pizza Dulciuri Bauturi Legume si condimente Sosuri Supe / Ciorbe Mancare legumeDalia este o mancare gustoasa din grau spart, care este bogat in proteine, fibre si fier. Aceste tipuri de preparate sunt populare mai ales in India, unde sunt consumate la toate mesele principale. Exista multe moduri in care poti pregati Dalia. Varianta cu legume este una dintre cele mai populare.
Daca ai mancat in ultima vreme la un restaurant de lux, este posibil sa fi vazut usturoi negru in meniu. Acest tip de usturoi nu este altceva decat usturoiul clasic, invechit si fermentat dupa o metoda simpla.
Otetul de mere este un ingredient nelipsit din casele gospodinelor, mai ales cand acestea pregatesc conserve pentru iarna, marinade sau salate. De obicei, preferam otetul din comert, fiind varianta mai comoda. Mai sanatos, insa, ar fi sa prepari un otet de mere chiar in bucataria ta. Iata o reteta de otet de mere asa cum se facea pe timpuri. Enjoy!
Iti plac ardeii capia? Daca da, astazi avem o reteta speciala de capia intregi la conserva. O modalitate excelenta de a conserva ardeii preferati pentru iarna. Ia un pix si o foaie si noteaza!
Lichior de menta! Suna tentant, banuim, mai ales pentru reprezentantele sexului frumos. Si da! Poti pregati aceasta licoare acasa! Vei obtine o bautura racoritoare si mai ales sanatoasa! Sa dam drumul retetei!
Merele se pot conserva cu usurinta pentru iarna. Sigur, intr-un mediu propice, ele rezista fara probleme si in stare naturala. Totusi, daca vrei sa le coservi, azi avem pentru tine cea mai simpla reteta: mere in sirop. Ies gustoase si moi, fiind ideale pentru diverse retete de prajituri.
Ai gsta vreodata tort novergian? Probabil ca da. Se gaseste in cofetarii, dar poate fi preparat cu succes si in propria bucatarie. Nu e simplu de facut, deoarece necesita timp si pricepere. Satisfactia va fi, insa, garantata atat pentru tine, cat si pentru cei dragi!
Iarna se apropie, asa ca trebuie sa te pregatesti din plin. Cureti centrala, iti faci stocul de lemne sau de peleti, dar nu uiti nici de importantele conserve. Din ultima categorie te ajutam cu o reteta simpla si delicioasa. Vorbim despre ardeii umpluti cu varza si morcov.
Mananci aproape in fiecare dimineata macar un sandvis la micul dejun? Atunci vei adora aceasta retete de chifle. Painicile se fac repede, deci le poti pregati oricand doresti. Ia o foaie si un pix si noteaza!
Parjoalele sunt chiftele mari, aparte, pe care orice gospodina/gospodar le poate face. Trebuie doar putina pricepere si ingredientele potrivite. Azi, iti prezentam o reteta de parjoale care au la baza un amestec de carne de vita si slanina de porc. Va iesi o minunatie culinara.
Prunele sunt grozave, indiferent daca sunt consumate in stare naturala, uscate sau fosolite in gemuri si compoturi. Azi, iti vom prezenta o reteta de uscare a prunelor. E foarte simpla si nu implica folosirea zaharului.
Esti mare amator de peste? Daca da, azi avem pentru tine o reteta speciala, cu orgini evreiesti. Indiferent de tipul de peste pe care il alegi, aceasta preparare iti va da pe spate familia si invitatii; chiar si pe cei mai mofturosi ii vei satisface!
Rosiile deshidratate in ulei de masline sunt foarte gustoase si bogate in calorii, proteine si fibre. In comert, acest preparat delicios e destul de scump. Asadar, daca vrei sa faci economie, prepara rosiile chiar la tine acasa. Iti aratam cum, in cele ce urmeaza.
Credem ca nu exista gospodar sau gospodina din Romania care sa nu pregateasca macar putina zacusca atunci cand frunzele ingalbenesc si toamna cu a sa cromatica ne viziteaza. Daca esti hotarat/a si anul acesta, ti-am pregatit o reteta aparte, fara coacere si fara sterilizare!
Vinul tau nu vrea sa se opreasca din fermentatie, desi i-a cam venit vremea pentru imbuteliere? Daca da, trebuie sa actionezi! Altfel, drojdia va continua sa produca gaze, iar presiunea va creste, ceea ce va duce la explozia sticlelor cu vin. Exista doua modalitati de a opri fermentatia: 1. prin adaugarea de substante chimice in vin (sulfiti, sorbat etc.); 2. utilizarea caldurii.
Vinul se face, de obicei, din struguri, dar poate fi produs si din alte fructe, cum ar fi rosiile! Vinul de tomate iese usor fructat si gustos, cu o oarecare dulceata. Procesul de obtinere este lung, insa cu grija va fi unul de succes. Iata tot ce trebuie sa stii despre crearea vinului de tomate.
Supa de mazare este excelenta indiferent de sezon. Poate fi racoritoare si usoara vara, dar, la fel de bine, te poate incalzi in zilele geroase. Reteta de astazi e simpla si ofera un gust de neuitat. In 20 minute, vei avea pe masa o supa pe care o vor adora si cei mai mofturosi membri ai familiei/prieteni.
Supele si ciorbele sunt asilimate de multi romani perioadei reci a anului, atunci cand un astfel de preparat fierbinte incalzeste organismul. Exista, insa, supe racoritoare, de vara, care pot rasfata papilele gustative. Un exemplu este aceasta supa de dovlecei!
Agrisele, cunoscute in popor si sub numele de coacaze-salbatice, sunt fructe bogate in polifenoli, adica antioxidanti care ajuta la reducerea riscului de boli cardiovasculare. Poti consuma agrise in stare naturala sau le poti conserva pentru sezonul rece. Azi, ti-am pregatit o reteta simpla si eficienta pentru conservarea agriselor.
Cele mai citite
Abonare