Retete

Esti un gurmand? Iti place sa gatesti? Descopera ponturile si retetele noastre prin care poti fi "chef" in propria bucatarie!

Carne Salate Aperitive / Garnituri Paste Peste Pizza Dulciuri Bauturi Legume si condimente Sosuri Supe / Ciorbe Mancare legume

Papara sau ratota cu carnat reprezinta un mic dejun consistent, gustos si usor de facut. Iti poate satisface papilele gustative in orice dimineata, mai ales in cele geroase cand ai nevoie de mai multa energie.

Sutlac-ul( in turca, Sütlaç) este o budinca de orez facuta pentru prima oara in Imperiul Otoman al secolului al XIII-lea. De atunci si pana in zilele noastre, acest desert  a ocupat si ocupa un loc de cinste in bucataria turceasca.

Dovleacul poate fi consumat pe intreaga durata a sezonului rece, deoarece se recolteaza toamna, dar poate fi pastrat in camara si in lunile de iarna. Nutritionistii recomanda consumul de dovleac, care ne ajuta la mentinerea glicemiei si lupta impotriva ingrasarii.

Lahmacun sau pizza turceasca, asa cum e cunoscuta in fara Turciei, este un preparat pe baza de carne tocata si legume. Amestecul e, de obicei, destul de picant, intins pe un aluat mai subtire decat aluatul normal de pizza si e foarte crocant.

Borsul rusesc se prepara cu sfecla rosie, care ii schimba gustul si culoarea, dar si cu multe legume, care il fac consistent si satios , chiar daca nu contine proteine sau grasime animala.

Prajitura Morena este delicioasa, eleganta si relativ usor de facut(doua ore). Merge atat la ocazii speciale, cat si in orice moemnt ai pofta de o prajitura buna.

Pizza cu porumb este foarte rar preparata in Italia, tara de origine a pizzei. Cand o s-o gasesti, insa, intr-o pizzerie italiana, ea va purta numele de Pizza Mimosa. Si asta pentru ca seamana cu Torta Mimosa, un tort umplut cu crema de vanilie si acoperit in intregime cu mici cubulete de pandispan.

Musacaua este o mancare de origine turca preparata din carne tocata si felii de vinete, de cartofi sau de dovlecei, asezate in straturi alternative si coapta in cuptor. Exista multe retete de musaca. Ne-am gandit sa ne oprim, astazi, asupra retetei de musaca ardeleneasca.

Cocosul cu vin sau, in limba de provenienta, coq au vin e o reteta clasica din diversa gastronomie a Frantei. Se spune ca un preparat taranesc sta la baza acestei retete,  unul dintre cele mai vechi ale bucatariei din Hexagon.

Vanatul are o carne cu fibra puternica. Asa ca pentru a gati bine o astfel de carne, nu e suficienta prelucrarea termica. E necesarea si marinarea sau fezandarea(vanat cu pene). Astazi, iti prezentam o reteta spectaculoasa din aceasta zona: iepure marinat in vin, la tava.

Ciorba cu oase de porc si conopida este ideala pentru sezonul rece. Carnea de porc este asociata cu alimentatia din aceasta perioada, la fel si conopida, asa ca nu sta pe ganduri: gateste o ciorba delicioasa, rapid si ieftin!

Orice prajitura pe baza de capsuni este minunata. Cu atat mai mult un tort care iti poate intregi o masa festiva, alaturi de familie si de prieteni. Acest tort  e delicios, cu un gust fin dulce-acrisor si se prepara relativ repede, in aproximativ o ora, ora si jumatate(in functie de priceperea celui care-l prepara).

Budinca de ovaz cu fructe este o rajitura delicioasa si sanatoasa, pe care o puteti consuma in orice moment al zilei.

Salata de sfecla cu ciuperci este o minunatie gastronomica, usor de facut, foarte gustoasa,  foarte bogata in vitamine si o optiune numai buna pentru perioadele de post.

Crevetii se afla in top printre fructele de mare foarte populare in intreaga lume, deoarece sunt gustosi, sanatosi si recomandati in orice dieta echilibrata. De asemenea, sunt foarte bogati in proteine, insa nu contin multe grasimi saturate.

 Ciorba radauteana este gustoasa, sanatoasa, mai usoara decat ciorba de burta si foarte usor de preparat.

Prajitura Tosca se face relativ usor, chiar daca, in aparenta, pare dificil de preparat. E un desert excelent in orice moment al zilei si are un aspect minunat.

Mutabal este o salata de vinete libaneza, foarte raspandita in tarile arabe. Este  hranitoare si are un gust cremos datorita pastei de susan (tahina) si a iaurtului.

Heringul este un aliment cu proprietati benefice pentru sanatate. Substantele continute de acest peste ne sporeste rezistenta in fata bolilor care ne dau tarcoale mai ales in sezonul rece.

Porridge-ul reprezinta un mic dejun foarte popular in Marea Britanie si in SUA! Ce este acesta? In principal, este vorba despre fulgi de ovaz incalziti cateva minute in lapte, la foc mic spre mediu, pana cand se umfla usor.