Bauturi

Afla cum se prepara cele mai faimoase cocktail-uri, cum se garniseste clasicul pahar de sprit sau cum sa iti impresionezi musafirii cu bauturi alese. Citeste ultimele retete de bauturi alcoolice si nealcoolice daca vrei sa iti incepi cu forta diminetile sau sa te rasfeti din plin cu o bautura fresh pe o zi torida!

Un lichior aromat, potrivit pentru doamne este lichiorul de cafea.

Preferat in sezonul rece, inclusiv in vremea sarbatorilor de iarna, cand se consuma citrice din abundenta, lichiorul de portocale este o bautura spirtoasa, cu gust dulceag, servita la desert in baloane.

Piersicile sunt niste fructe zemoase de vara care pot fi folosite in diverse combinatii.

Agrisele sunt niste fructe mici, rotunde si rosii din care se poate obtine compot, dar si alte preparate dulci.

Compotul de agrise se prepara astfel:

Ingrediente:

- 500 g agrise,
- 250 g zahar,
- un pahar de apa,
- vanilie.

Mod de preparare:

Apreciat in arta culinara, siropul de lamaie se obtine asemanator cu siropul de portocale.

Compotul se poate prepara atat din caise crude, cat si din caise coapte.

Siropul de portocale are un gust predominant dulce, in ciuda faptului ca aceste fructe exotice fac parte din categoria citricelor.

Pentru compotul de caise verzi se aleg fructe sanatoase, care se spala bine inainte de a fi pregatite pentru fiert.

Serbetul se prepara din zeama de fructe, cu un adaos de apa si zahar

Ingrediente:

- 1 pahar de zeama de cirese amare,
- 1 kg zahar,
- o lingurita zeama de lamaie

Mod de preparare:

Siropul de caise este mai dulce decat compotul pentru ca la acest preparat se foloseste o cantitate mai mare de zahar.

Compotul de cirese este mai aromat daca se adauga la fiert vanilie.

Ingrediente:

Siropul de visine este preferatul copiilor, alaturi de dulceata de visine.

Compotul de visine este o bautura dulce-acrisoara care se prepara in timpul verii cand apar visinele.

Fructele de padure au un gust aromat si acrisor si sunt perfecte pentru intarirea sistemului imunitar.

Zmeura se culege pana la sfarsitul lui iulie, iar in stare proaspata ajuta in virozele respiratorii, este folosita in curele de slabire, fiind permisa chiar si diabeticilor.

Folosit la prepararea budincilor, sufleurilor si a altor preparate dulci, siropul de coacaze se obtine din fructe in amestec cu zahar si suc de lamaie.

Daca doresti sa obtii un compot de fructe de padure, poti incerca compotul de fragi.

Compotul obtinut din capsune sau orice alte fructe este gustos si sanatos, cu conditia sa fie preparat in casa.

Fragii sunt un soi de capsuni de padure care produc fructe de primavara pana toamna tarziu.

Ni se intampla tuturor sa venim acasa insetati si sa dorim sa bem apa proaspata, din flaconul desfacut cu o zi inainte, insa ne dam seama ca e statuta.