Carne

Esti adeptul zicalei "cea mai buna leguma e porcul"? Testeaza retetele noastre cu carne culese din bucataria traditionala si internationala si nu vei fi dezamagit!


Snitelul vienez se obtine din carne de vita data prin faina, ou si pesmet.

O reteta usor de realizat este carnea pregatita la gratar si servita cu garnitura de legume.

Muschiul de porc fript la gratar sau pus pe frigare este foarte gustos daca se prepara ca la carte.

Limba de vita sau de porc fierbe mai repede si de aceea majoritatea gospodinelor o prefera atunci cand prepara in bucatarie o reteta cu limba.

Puiul cu gutui este o mancare de toamna cu gust dulceag.

Friptura de vanat nu este la fel de frageda ca cea de porc domestic, de aceea uneori este nevoie de marinare, mai ales daca porcul mistret este batran.

Spre deosebire de alte vanaturi, prepelitele trebuie pregatite cat mai proaspete.

Preparata la inceput in Italia, Grecia si Turcia, tari in care maslinii se gasesc din abundenta, limba cu masline a fost preluata si de catre romani.

Anghemahtul este o reteta germana si se prepara de regula din supa de carne cu rantas din faina, la care se audauga ceapa si lamaie.

Pentru ca au o consistenta baloasa si rareori se gasesc in stare proaspata la magazin, bamele nu sunt printre legumele preferate ale unei familii obisnuite.

Ruladele cu carne se pot umple cu legume, paine, lapte, dar si cu slanina.

Un preparat usor de realizat sunt cotletele de berbec la tigaie.

O friptura suculenta la gratar este muschiul de porc.

Fasolea verde poate fi preparata cu carne de vita, iar daca doriti ca mancarea sa fie gata mai repede, puteti inlocui carnea de vaca cu cea de manzat.

Shaorma a devenit subiectul la moda cand vine vorba de tachinat prieteni pe seama kilogramelor in plus. Dar shaorma nu este neaparat un pericol pentru silueta, mai ales daca reusim sa evitam conditiile insalubre din locurile unde se vinde de obicei acest produs si ne lasam ispititi de gustul inconfundabil doar ocazional.

Rulada obtinuta din ciuperci in amestec cu alte ingrediente este un preparat satios si o combinatie de arome foarte apetisante.

Pulpa de berbec se marineaza asemeni vanatului pentru a fragezi carnea si apoi se prepara la cuptor cu untura.

Limba cu sos de rosii se prepara similar cu limba cu masline, care se consuma tot cu sos rosu.

Pilaful de pui se obtine din carne de pasare cu orez, ceapa si condimente, adaugate dupa gust.