Carne

Esti adeptul zicalei "cea mai buna leguma e porcul"? Testeaza retetele noastre cu carne culese din bucataria traditionala si internationala si nu vei fi dezamagit!

Limba de vita sau de porc se poate fierbe impreuna cu zarzavat de supa si se serveste cu sosul dorit.

Iata cum se prepara limba rasol, fie ca preferati limba de vita sau de porc.

Carnea de pui fiarta impreuna cu zarzavat de supa si asezonata cu sos alb constituie o mancare gustoasa care poate fi servita fierbinte cu mamaliga.

Carnea de caprioara poate fi pregatita la cuptor simpla, cu smantana sau cu alte ingrediente care ii imobgatesc gustul.

Midiile sunt niste fructe de mare, alaturi de raci, scoici sau calamari, iar “tratate” pescareste pe litoral sau in Delta Dunarii, midiile sunt hranitoare.

Carnea de vita se poate asezona cu diverse legume: broccoli, castraveti murati, cartofi, conopida sau morcovi.

Pentru ca pulpa de vitel este o carne fara prea multa grasime, ea se poate impana cu slanina.

Preparat primavara, mielul la gratar poate fi servit cu garnitura de legume si salata de sezon.

Cotletele de porc se pot prepara prajite, la gratar sau la cuptor.

Creierul de vita la cuptor este delicios impreuna cu ciuperci si rosii, daca stii cum sa il prepari ca la carte.

Puiul preparat cu sos alb si smantana este asemanator la gust cu ciulamaua, doar ca are o consistenta mai cremoasa.

Carnea de caprioara este frageda si la fel de gustoasa ca si carnea de iepure.

Midiile fac parte din categoria fructelor de mare alaturi de homari, crabi, calamari, caracatite si scoici si sunt servite, dupa preferinta, cu sau fara scoica.

Daca majoritatea gospodinelor prepara in zilele de post praz cu masline, atunci cand este liber la carne, puteti gati praz cu vita.

Pulpa de vitel pregatita la tava este un preparat culinar care nu necesita o indemanare deosebita in bucatarie.

Mai putin cunsocuta in bucataria traditionala romaneasca este reteta de miel pane.

O friptura apetisanta pregatita la cuptor poate fi si pulpa de porc cu chimen.

Sosul de ciuperci poate fi servit impreuna cu budinca de creier, dar si cu creierul de vita.

Pentru a fi mai gustos, inainte de fierbere, puiul se inabusa in ulei, la fel ca si ceapa.

Daca in general suntem obisnuiti cu pateul de porc sau de pasare (gasca, rata sau pui), iata ca la fel de gustos este si pateul de iepure.

Pentru a obtine melci prajiti in aluat este nevoie de pricepere si rabdare in bucatarie.