Carne

Esti adeptul zicalei "cea mai buna leguma e porcul"? Testeaza retetele noastre cu carne culese din bucataria traditionala si internationala si nu vei fi dezamagit!

Friptura de miel se consuma de obicei de Paste.

Asemanatoare cu fasolea boabe, lintea se pregateste asemanator cu aceasta.

Budinca de creier este un antreu cald care se poate servi atat la pranz, cat si la cina.

Pentru puiul cu ciuperci se formeaza un sos alb format din unt, faina si smantana, asemanator cu ciulamaua.

Daca cei mai multi dintre noi pregatesc un papricas din carne pasare, de vita sau de porc, la fel de gustos este si papricasul de iepure, cu conditia sa marinati carnea inainte de a o prepara ca sa fie frageda.

Melcii sunt niste moluste care, desi nu arata apetisant, sunt comestibili si se prepara in diverse feluri in bucatarie.

Preparat asemanator cu papricasul, gulasul cu galuste este foarte gustos in special cu vita.

Ciulamaua de vitel se obtine din zeama de carne, bucati de vitel si sos alb.

Preparat sub forma de ciorba, stufat sau friptura, masa de Paste poate fi completata cu o mancare de miel cu ciuperci.

Varza acra cu costita afumata de porc se pregateste la fel ca varza murata cu carne.

Pentru acest tip de crochete se foloseste creierul de vita.

Aceasta reteta este simplu de preparat, iar daca va place conopida cu sos alb o sa va placa si aceasta mancare.

Pentru a-i fragezi carnea, inainte de a prepara iepure cu zarzavat, este necesar sa puneti carnea la marinat.

Ingrediente:

- un iepure,
- zarzavat de supa,
- 3 cepe,
- 2 linguri ulei,
- o frunza de dafin,
- 150 g arpagic,
- un paharel cu vin,
- o lingura de bulion,
- sare, piper.

Mod de preparare

Din categoria molustelor, alaturi de scoici, foarte apreciati sunt si melcii, atat pentru gust, cat si pentru calitatile lor nutritive.

Tocana cu carne de vita este cel putin la fel de gustoasa ca si cea preparata cu carne de porc sau pasare, doar ca procesul termic dureaza mai mult.

Carnea de vitel poate fi asezonata cu dovlecei, cartofi sau cu conopida. Indiferent de leguma aleasa, mancarea obtinuta va fi gustoasa.

Mai putin populara comparativ cu ciulamaua de pasare sau de ciuperci, cei care prefera carnea de ovine, pot obtine acest preparat culinar si din carne de miel. Reteta de primavara gatita in preajma sarbatirolor pascale, ciulamaua de miel are la baza carne, zarzavat de supa si sos alb.

Ingrediente:

- un kg carne,
- un litru apa,
- un morcov,
- o ceapa,
- un patrunjel,
- o lingura de unt,
- o lingura de faina,
 - sare.

Mod de preparare:

Sarmalele se pot impacheta in varza dulce, in foi de vita de vie, dar si in foi de varza murata.

Creierul cu ceapa este o reteta gustoasa si savuroasa care impune insa anumite restrictii pentru persoanele care au colesterolul marit.

Un preparat dietetic si usor de digerat este mancarea de pui cu dovlecei.

Ingrediente: