Carne

Esti adeptul zicalei "cea mai buna leguma e porcul"? Testeaza retetele noastre cu carne culese din bucataria traditionala si internationala si nu vei fi dezamagit!

Pentru ca pulpa de vitel este o carne fara prea multa grasime, ea se poate impana cu slanina.

Preparat primavara, mielul la gratar poate fi servit cu garnitura de legume si salata de sezon.

Cotletele de porc se pot prepara prajite, la gratar sau la cuptor.

Creierul de vita la cuptor este delicios impreuna cu ciuperci si rosii, daca stii cum sa il prepari ca la carte.

Puiul preparat cu sos alb si smantana este asemanator la gust cu ciulamaua, doar ca are o consistenta mai cremoasa.

Carnea de caprioara este frageda si la fel de gustoasa ca si carnea de iepure.

Midiile fac parte din categoria fructelor de mare alaturi de homari, crabi, calamari, caracatite si scoici si sunt servite, dupa preferinta, cu sau fara scoica.

Daca majoritatea gospodinelor prepara in zilele de post praz cu masline, atunci cand este liber la carne, puteti gati praz cu vita.

Pulpa de vitel pregatita la tava este un preparat culinar care nu necesita o indemanare deosebita in bucatarie.

Mai putin cunsocuta in bucataria traditionala romaneasca este reteta de miel pane.

O friptura apetisanta pregatita la cuptor poate fi si pulpa de porc cu chimen.

Sosul de ciuperci poate fi servit impreuna cu budinca de creier, dar si cu creierul de vita.

Pentru a fi mai gustos, inainte de fierbere, puiul se inabusa in ulei, la fel ca si ceapa.

Daca in general suntem obisnuiti cu pateul de porc sau de pasare (gasca, rata sau pui), iata ca la fel de gustos este si pateul de iepure.

Pentru a obtine melci prajiti in aluat este nevoie de pricepere si rabdare in bucatarie.

Cartofii cu carne de vita poate fi considerata o mancare satioasa, dar si usor de preparat chiar si de catre incepatori.

Pieptul de vitel umplut este o reteta cu grad mediu de dificultate, deoarece numai un bucatar priceput stie sa sculpteze in carne, sa ii dea forma dorita si sa "mestereasca" un buzunar pe care sa il coase.

Ingrediente:

Friptura de miel se consuma de obicei de Paste.

Asemanatoare cu fasolea boabe, lintea se pregateste asemanator cu aceasta.

Budinca de creier este un antreu cald care se poate servi atat la pranz, cat si la cina.