Carne

Esti adeptul zicalei "cea mai buna leguma e porcul"? Testeaza retetele noastre cu carne culese din bucataria traditionala si internationala si nu vei fi dezamagit!

Carnea de vita este gustoasa combinata cu legume, dar si cu fructe. In acest sens, noi va propunem o reteta de carne de vita cu gutui.

Pentru aceasta reteta, untura poate fi inlocuita cu ulei, iar in loc de carne de vita la fel de buna este carnea de porc sau de pui.

Pentru a obtine o friptura suculenta si aromata, pregatiti cotletele cu cateva ore inainte de a incinge gratarul.

Limba fiarta se poate praji asemeni snitelelor, in caz ca va place gustul de pane

O mancare clasica, intrata in bucataria culinara romaneasca este si puiul cu masline.

Prepelitele inabusite sunt foarte gustoase daca le preparati cu sos si putin pesmet.

Preparate cu orez, prunele uscate mai pot fi combinate si cu carne de vita.

Ca orice tip de snitel obtinut din carne de vita sau porc, pentru ca acest preparat la minut sa iasa bine, bucatile de carne se vor taia in curmezis inainte de a fi pregatite conform retetei.

Carnea de porc este delicioasa fie ca este preparata la gratar, la tigaie sau la cuptor.

Daca adeseori limba de vita sau de porc se foloseste la obtinerea diverselor mancaruri fierte ori la cuptor, de aceasta data va prezentam o reteta de limba prajita.

Puiul cu pere este o reteta usor de preparat si apreciata pentru gustul sau dulceag. Iata din ce se obtine si cum se prepara:

Spre deosebire de alt vanat cu pene sau blana, prepelitele trebuie sa fie cat mai proaspete atunci cand sunt gatite. Fripte sau preparate la tava se obtin usor si nu necesita marinare.

Daca salata de vinete este savurata cu placere vara, o reteta delicioasa de patlagele cu carne este mancarea de vinete cu carne.


Snitelul vienez se obtine din carne de vita data prin faina, ou si pesmet.

O reteta usor de realizat este carnea pregatita la gratar si servita cu garnitura de legume.

Muschiul de porc fript la gratar sau pus pe frigare este foarte gustos daca se prepara ca la carte.

Limba de vita sau de porc fierbe mai repede si de aceea majoritatea gospodinelor o prefera atunci cand prepara in bucatarie o reteta cu limba.

Puiul cu gutui este o mancare de toamna cu gust dulceag.

Friptura de vanat nu este la fel de frageda ca cea de porc domestic, de aceea uneori este nevoie de marinare, mai ales daca porcul mistret este batran.

Spre deosebire de alte vanaturi, prepelitele trebuie pregatite cat mai proaspete.