Carne

Esti adeptul zicalei "cea mai buna leguma e porcul"? Testeaza retetele noastre cu carne culese din bucataria traditionala si internationala si nu vei fi dezamagit!

Rulada obtinuta din ciuperci in amestec cu alte ingrediente este un preparat satios si o combinatie de arome foarte apetisante.

Pulpa de berbec se marineaza asemeni vanatului pentru a fragezi carnea si apoi se prepara la cuptor cu untura.

Limba cu sos de rosii se prepara similar cu limba cu masline, care se consuma tot cu sos rosu.

Pilaful de pui se obtine din carne de pasare cu orez, ceapa si condimente, adaugate dupa gust.

Snitelul de caprioara este o reteta la minut si se prepara la fel ca si celelate tipuri de snitel obtinut din carne de pasare, de vita sau de porc.

Indiferent cum le preferati, fierte, in pilaf sau prajite, midiile trebuie sa fie proaspete pentru a putea fi preparate.

Preparat mai putin cunoscut in bucataria romaneasca, fasolea boabe cu carne de vita inlocuieste cu succes fasolea uscata cu ciolan afumat.

Rulada obtinuta din orice tip de carne si umpluta cu  ingrediente cum ar fi: carne, ficatei, legume, ou, paine si lapte este gustoasa si hranitoare.

Friptura inabusita cere mai  mult timp ca sa se friga decat friptura la tava.

Pentru marinata de porc, de preferat este sa folositi pulpa care trebuie aleasa cu 24 de ore inainte de prepararea efectiva a fripturii.

Poate ca limba cu masline este cea mai cunoscuta reteta preparata la noi. Totusi, pentru cei care vor sa testeze si alte combinatii culinare, pot incerca limba cu sos de smantana.

De origine maghiara, papricasul de pui cu galuste din faina este apreciat tot mai des si de gurmanzii din tara noastra.

Carnea de caprioara poate fi preparata la cuptor, fripta la tigaie sau la gratar.

Pilaful se poate prepara doar cu legume, cu carne sau cu fructe de mare.

Carnea de vita poate fi asezonata cu orice tip de legume, inclusiv cu telina, o leguma medicament recomandata de medici.

Pentru friptura de vitel se alege o bucata de carne care sa cuprinda si rinchii.

Pulpa de berbec la tava se poate pregati slaba, fara grasime sau se poate impana cu slanina si usturoi, pentru a-i da o aroma placuta.

Pentru jumari se alege intotdeauna carne mai impanata care se sareaza si se pune la prajit dupa ce a fost taiata in bucatele.

Limba de vita sau de porc se poate fierbe impreuna cu zarzavat de supa si se serveste cu sosul dorit.

Iata cum se prepara limba rasol, fie ca preferati limba de vita sau de porc.

Carnea de pui fiarta impreuna cu zarzavat de supa si asezonata cu sos alb constituie o mancare gustoasa care poate fi servita fierbinte cu mamaliga.