Carne

Esti adeptul zicalei "cea mai buna leguma e porcul"? Testeaza retetele noastre cu carne culese din bucataria traditionala si internationala si nu vei fi dezamagit!

Daca maslinele sunt delicioase impreuna cu pui sau cu praz, un preparat culinar gustos si satios este si carnea de iepure cu masline.

Bamele sunt niste legume verzi, usor “baloase” care trebuie oparite in otet ca sa isi piarda din textura mucilaginoasa.

Scordoleaua este o mancare gatita in special in Delta Dunarii si are origini lipovene.

O mancare savuroasa pe baza de carne este rasolul de vita cu sos de vin si garnitura de legume.

Ingrediente:

Anghemahtul este un preparat culinar obtinut din carne si sos alb.

Pentru invelirea sarmalelor se poate folosi varza acra sau dulce.

Pentru friganelele din creier, clasica paine este inlocuita cu o bucata creier de vita.

Consumat in mai multe tari din Europa si Asia, iepurele are o carne gustoasa si hranitoare care poate fi asezonata cu legume, cu masline, dar si cu sos de smantana.

Pregatit doar din cozi sau din raci intregi, pilaful de crustacee este un preparat obisnuit in Delta Dunarii sau la mare.

Chiar daca rasolul de vita este mai tare ca si consistenta, el poate fi consumat fiert si servit alaturi de zarzavatul de supa, cu smantana sau cu sos de ciuperci.

O reteta cu tenta ungureasca este papricasul de vitel care se obtine din carne de manzat, legume si galuste.

Ingrediente:

Mielul cu macris este un preparat culinar care se gateste in bucataria romaneasca primavara, in perioada Pastelui.

Carnea de purcel cu varza acra se prepara intr-un timp mai indelungat decat reteta de varza dulce cu porc deoarece varza murata fierbe mai greu.

Creierul se poate praji si consuma ca atare sau se prepara un aluat in care este imbracat. Creierul de vita se prajeste crud sau se fierbe mai intai ca sa ramana curat.

Ingrediente:

Puiul cu fasole verde este un preparat usor de realizat care poate fi servit la sfarsitul verii, inceputul toamnei cand fasolea pastai se gaseste din abundenta.

Asa cum stim deja, preparatele cu carne de iepure sunt sanatoase daca in loc de vanat se foloseste carnea de iepure crescut la curte.

Alaturi de preparatele marine, o reteta pregatita frecvent in Delta Dunarii sunt racii prajiti.

Ingrediente:

O alternativa a clasicului rasol de vita cu legume este rasolul de vaca cu sos de smantana.

Ingrediente:

Tocana de vitel este un preparat traditional romanesc care se prepara in special in sezonul rece si se serveste alaturi de muraturi.

Mielul cu spanac este o reteta hranitoare, preparata primavara, in preajma sarbatorilor pascale.