Carne

Esti adeptul zicalei "cea mai buna leguma e porcul"? Testeaza retetele noastre cu carne culese din bucataria traditionala si internationala si nu vei fi dezamagit!

Pentru aceasta reteta se poate folosi un mixt de carne marca de vita, porc si miel, dupa preferinte.

Antricoatele de vaca se frig la gratar si se combina apoi cu ceapa prajita ca pentru fasolea batuta in momentul servirii.

Carnea de pasare in general este foarte buna cu garnitura de legume, iar rata nu face exceptie. Iata o reteta excelenta din carne de rata cu mazare verde.

Rata salbatica folosita pentru prepararea ostropelului se pregateste la fel ca si carnea de gasca sau gaina.

Daca va plac preparatele obtinute din carne tocata si implicit chiftele, trebuie sa testati neaparat parjoalele moldovenesti.

Antricoatele de vita fripte in ulei sau untura se pot servi impreuna cu sos de mustar.

La fel ca si antricoatele de vaca, rinichii de vitel se pot asezona cu sos de mustar.

Pentru reteta de rata pe varza se poate folosi atat varza dulce, cat si murata.

La fel de buna ca rata pe varza este si carnea de fazan pregatita cu varza acra.

Rizoto poate constitui drept garnitura la mancarea de rinichi.

Aceasta reteta este suficienta pentru 6 persoane cu conditia sa serviti antricoatele de vaca fripte la gratar cu legume si salata de sezon.

Dupa ce ati spalat rinichii in mai multe ape si le-ati taiat partea alba, ii puteti pregati pentru prajire.

Pentru friptura se alege totdeauna o rata tanara. Bobocul de rata se poate pregati fie cu varza dulce, fie cu varza acra, dupa sezon si preferinte.

Daca pentru friptura folositi rata salbatica, aceasta se marineaza, se lasa in aceasta solutie o ora, dupa care se impaneaza cu slanina si se da la cuptor.

Daca va plac mancarurile grase, mancarea de cartofi cu slanina de porc si smantana sigur nu va va dezamagi.

Pentru aceasta reteta cu orez, se foloseste creier de vitel fiert cu ciuperci si sos

Antricoatele la tava se pot frige in unt sau untura, dar mult mai frumos se rumenesc in unt amestecat cu putin ulei.

Ciulamaua se poate prepara cu carne de pasare, dar si cu organe de vaca. Noi va sugeram ciulamaua cu rinichi de vita.

O reteta delicioasa cu sos rosu si carne de pasare este rata cu masline.

Fazanii inabusiti se pun la cuptor pe un pat de slanina cu ceapa si se lasa la fiert in suc propriu.