Iti place sa mananci carne? Daca nu consumi un preparat pe baza de carne intr-o zi, te simti, parca, nesatul? Nu e chiar un comportament sanatos, mai ales in perioadele de canicula. Daca nu poti si nu poti altfel, macar incearca sa mananci proteinele dintr-o carne mai putin grea. Iata o idee.
Carne
Esti adeptul zicalei "cea mai buna leguma e porcul"? Testeaza retetele noastre cu carne culese din bucataria traditionala si internationala si nu vei fi dezamagit!
Snitele de pui! Cu siguranta, cele mai multe gospodine au gatit aceste minunatii culinare. Nu stim, insa, cate au facut-o dupa aceasta reteta speciala! Sa vedem despre ce este vorba.
Carnatii se afla pe lista de prioritati a romanilor atunci cand vine vorba de mancarea preferata. Daca te-ai saturat de gustul mai putin potrivit al carnatilor din comert, astazi iti prezentam o reteta 100% naturala, de casa.
Astazi, iti prezentam o modalitate aparte de preparare a carnii de pui. Este vorba despre piept de pui Kiev. Asa cum, cu siguranta, ti-ai dat seama seama, este o reteta preluata de la vecinii nostri din Ucraina.
Tocanita marocana cu pui este speciala, datorita aromelor puternice pe care le reuneste. Se prepara relativ repede si este ideala in sezonul de primavara.
Prazul se gaseste din belsug in toate pietele, in aceasta perioada. Asa ca ar fi pacat sa nu profiti de gustul sau minunat. Mai ales intr-o combinatie reusita cu carnea.
Tocanita de miel este o mancare gustoasa, potrivita in perioada sarbatorilor pascale. Sigur, daca iti place mult carnea de miel, o poti prepara in orice perioada a anului.
Cotletul de miel cu sparanghel alb iti va bucura, cu siguranta, intreaga familie de Paste. Asta daca il gatesti cum trebuie. Daca nu ai incercat aceasta reteta pana acum, iti dam o mana de ajutor.
Alimentele preferate pot fi preparate in nenumarate moduri. Depinde de gustul si mai ales de imaginatia ta. Iata doar cateva idei care te vor ajuta sa privesti activitatea din bucatarie intr-un mod mai distractiv.
Iti prezentam, astazi, o delicioasa si simplu de preparat plachie de pui, excelenta la inceputul sezonului de primavara.
Musacaua este o mancare de origine turca preparata din carne tocata si felii de vinete, de cartofi sau de dovlecei, asezate in straturi alternative si coapta in cuptor. Exista multe retete de musaca. Ne-am gandit sa ne oprim, astazi, asupra retetei de musaca ardeleneasca.
Cocosul cu vin sau, in limba de provenienta, coq au vin e o reteta clasica din diversa gastronomie a Frantei. Se spune ca un preparat taranesc sta la baza acestei retete, unul dintre cele mai vechi ale bucatariei din Hexagon.
Vanatul are o carne cu fibra puternica. Asa ca pentru a gati bine o astfel de carne, nu e suficienta prelucrarea termica. E necesarea si marinarea sau fezandarea(vanat cu pene). Astazi, iti prezentam o reteta spectaculoasa din aceasta zona: iepure marinat in vin, la tava.
Carnea de curcan este foarte sanatoasa si saraca in colesterol. Un motiv excelent sa gatesti cat de frecvent poti o astfel de minunatie. Astazi, iti prezentam reteta pentru curcan cu ciuperci la cuptor.
Perioada sarbatorilor de iarna reprezinta un adevarat ospat pentru romani. Preparatele gustoase din carne porc primeaza pe mese si devin, din pacate, principala sursa a exceselor alimentare ce pot provoca probleme grave de sanatate. Asa ca e bine sa mentii o doza de echilibru si sa variezi alimentatia.
Fasolea reprezinta unul dintre alimentele extrem de apreciate de catre romani. In mod traditional, savuram aceasta leguma minunata in iahnie, in ciorba sau sub forma de fasole batuta. Astazi, va prezentam o reteta oarecum alternativa la clasica iahnie de fasole: tocanita de fasole cu chorizo!
Toba nu lipseste de pe masa romanilor in perioda Craciunului. Cu siguranta, cei mai multi ati auzit de toba de porc. Exista, insa, o alternativa la fel de gustoasa, pentru cei care, dintr-un motiv sau altul, nu pot sa nu vor sa consume carne de la Ghita: toba de pui!
Preparatele din porc se afla printre preferatele romanilor, mai ales in sezonul rece. Fie ca servesti o friptura proaspata la gratar, un muschi afumat sau o ciorba de picioruse nu vei fi dezamagit niciodata. Gustul inconfundabil al carnii de porc te va cuceri iremediabil.
Ziua Nationala a Romaniei inseamna un moment de mandrie pentru orice roman, dar si o sarbatoare culinara , cu produse traditionale din belsug.
Vrei o friptura de porc care sa te faca sa te lingi pe degete? Foloseste marinada! Noi iti spunem care sunt pasii corecti pentru marinarea carnii de porc.
Cele mai citite
Abonare