Carne

Esti adeptul zicalei "cea mai buna leguma e porcul"? Testeaza retetele noastre cu carne culese din bucataria traditionala si internationala si nu vei fi dezamagit!

Dupa preferinte, se poate praji ficat de porc, de vita, sau ficatel de pasare.

La tigaie, puii se prepara intr-un timp scurt, daca sunt taiati in bucati, astfel incat sa fie patrunsi uniform.

Reteta de potarnichi pe varza este pentru 4 persoane.

Daca nu sunteti vegetarieni si nu este zi de post, ghiveciul cu legume poate fi asezonat cu carne de vita.

Rasolul de vita se fierbe in apa rece impreuna cu o lingura de grasime si una de faina ca picioarele sa ramane albe la fiert.

O reteta usor de pregatit chiar si de catre gospodinele incepatoare este puiul la tava.

Spre deosebire de puiul la tava care se prepara impreuna cu unt si cu sare, la potarniche se adauga slanina, frunze de vita de vie si unt.

Iata cantitatile exacte pentru aproximativ 6 persoane:

Varza acra cu carne de vita sau porc se prepara in sezonul rece cand se pune varza la murat.

O friptura suculenta si frageda se obtine dintr-un purcel de 3-4 kilograme asezat in tava intreg.

Aceasta reteta se prepara in mod obisnuit din ficat de porc sau de vita, dupa preferinte.

Puiul umplut este o reteta de week-end sau care poate fi preparata la ocazii speciale.

Fazanul, prepelitele si potarnichile sunt printre cele mai apreciate tipuri de carne de pasare in materie de vanat.

Iata o reteta simpla cu potarnichi la frigare.

Ingrediente:

- 3 potarnichi,
- frunze de vita,
- 200 g slanina,
- 6 felii de paine,
- o lingura de unt,
- sare.

Mod de preparare:

Varza dulce se poate pregati cu carne de porc, de pasare, dar si de vita.

Pentru 6 portii se folosesc 6 cotlete de vitel, in asa fel incat fiecare persoana sa primeasca la masa un cotlet cu garnitura de legume sau orez.

Condimentele sunt cele care dau savoare unei fripturi picante servite cu sos.

Pentru aceasta reteta se poate folosi la alegere, ficat de porc, de vita sau de pasare.

O reteta cu gust dulceag, dat de carote si arpagic este puiul inabusit cu legume asortate.

Ostropelul se poate obtine din carne obtinuta de la pasarile de curte, dar si din prepelite.

O reteta usor de preparat, dar gustoasa sunt paneurile obtinute din cotlete de porc.

Ficatul de vitel este o sursa bogata de fier si proteine.