Dulciuri

Iti aduci aminte de aroma de cozonaci sau de briosele preparate cu dragoste de bunica in copilarie? Iata cum poti prepara zeci de retete delicioase de prajituri, torturi festive sau placinte, adorate de copii si savurate cu placere de intreaga familie!

 

Inghetata din avocado cu fistic este foarte usor de facut, are un gust fresh, bogat si racoritor. Si textura te va incanta. E neteda, aproape de perfectiune!

Fursecurile Ochi de inger sunt delicioase, fragede si foarte usor de facut! Pot fi preparate in orice moment al anului, desi foarte multi le asimileaza sarbatorilor de iarna.

Prajitura cu mere si biscuiti este o adevarata delicatesa. Daca nu ai preparat-o inca, nu stii ce ai pierdut! Mai jos ai ingredientele si modul de preparare ;)

Prajitura Alba ca Zapada este un desert pe care multi romani il pregatesc in perioadele de sarbatoare. E o prajitura delicioasa, cu un aspect minunat, care va fi pe placul tuturor celor prezenti la masa.

Colaceii cu unt si scortisoara pot reprezenta un desert minunat in orice moment al anului. De asemenea, vor crea un cadru special in zilele de sarbatoare, cand intreaga familie se aduna in jurul mesei.

Cozonacul trandafir cu stafide reprezinta o alternativa la cozonacul clasic, datorita aspectului deosebit. Gustos si aromat, acest cozonac este foarte potrivit pentru sarbatori si ocazii festive.

O serie de dulciuri si bauturi, printre care se numara bomboanele M&M, anumite sortimente de Coca-Cola si anumite produse Tic Tac, au disparut din magazinele americane. Produsele respective au devenit atat de cunoscute si de iubite incat nu sunt regretate doar in SUA, ci si in Romania.

Daca suferi de celiachie(intoleranta la gluten) aceasta reteta te va bucura, cu siguranta. Checul marmorat fara gluten, caci despre el este vorba, nu e cu nimic mai prejos decat checul normal.

Mucenicii, Macinicii sau Sfintii 40 de Mucenici din Sevastia reprezinta o sarbatoare ce are loc in fiecare an pe 9 martie. Practic, aceasta sarbatoare religioasa s-a suprapus peste inceperea anului agricol traditional si astfel a aparut traditionala sarbatoare de Mucenicii sau Macinicii.

Tarta cu coacaze negre reprezinta un desert minunat, numai bun pentru un inceput de primavara atat de asteptat!

Prajitura Oreo Lava Cake sau Vulcan de Ciocolata este irezistibila, datorita exteriorului de blat pufos si a umpluturii de budinca, fiind usor de preparat dupa cum urmeaza:

Sutlac-ul( in turca, Sütlaç) este o budinca de orez facuta pentru prima oara in Imperiul Otoman al secolului al XIII-lea. De atunci si pana in zilele noastre, acest desert  a ocupat si ocupa un loc de cinste in bucataria turceasca.

Dovleacul poate fi consumat pe intreaga durata a sezonului rece, deoarece se recolteaza toamna, dar poate fi pastrat in camara si in lunile de iarna. Nutritionistii recomanda consumul de dovleac, care ne ajuta la mentinerea glicemiei si lupta impotriva ingrasarii.

Prajitura Morena este delicioasa, eleganta si relativ usor de facut(doua ore). Merge atat la ocazii speciale, cat si in orice moemnt ai pofta de o prajitura buna.

Orice prajitura pe baza de capsuni este minunata. Cu atat mai mult un tort care iti poate intregi o masa festiva, alaturi de familie si de prieteni. Acest tort  e delicios, cu un gust fin dulce-acrisor si se prepara relativ repede, in aproximativ o ora, ora si jumatate(in functie de priceperea celui care-l prepara).

Budinca de ovaz cu fructe este o rajitura delicioasa si sanatoasa, pe care o puteti consuma in orice moment al zilei.

Prajitura Tosca se face relativ usor, chiar daca, in aparenta, pare dificil de preparat. E un desert excelent in orice moment al zilei si are un aspect minunat.

Porridge-ul reprezinta un mic dejun foarte popular in Marea Britanie si in SUA! Ce este acesta? In principal, este vorba despre fulgi de ovaz incalziti cateva minute in lapte, la foc mic spre mediu, pana cand se umfla usor.

Placinta Poale-n brau isi are originea in Moldova si reprezinta un desert delicios, in orice moment al zilei.

Tortul de clatite este foarte gustos, te costa putin si dintre toate torturile se prepara cel mai usor si rapid.