Dulciuri

Iti aduci aminte de aroma de cozonaci sau de briosele preparate cu dragoste de bunica in copilarie? Iata cum poti prepara zeci de retete delicioase de prajituri, torturi festive sau placinte, adorate de copii si savurate cu placere de intreaga familie!

 

Iti prezentam, astazi, o reteta de crema foarte fina, pe baza de gris, fulgi de cocos si banana.

E vara, e soare, e caldura mare! Si nu poti sta fara sa te racoresti cumva. Consumi multe lichide, intri in apa marii sau mergi la piscina? Astea-s metode clasice, deja! Cum ar fi, insa, daca te-ai racori cu o...felie de tort? Delicios de racoritor, spunem noi! Asa ca noteaza reteta de mai jos si te vei convinge.

Rulada cu crema de ciocolata se poate face in doar 5 minute, fara sa aprinzi focul! Daca nu ne crezi, urmareste reteta de mai jos.

Mierea de albine reprezinta un deliciu culinar si o adevarata minune pentru sanatatea organismului uman. Asta daca e naturala...Daca e falsificata, poate chiar sa dauneze. Te invatam, astazi, cum sa distingi mierea autentica de cea contrafacuta.

Clatitele reprezinta un desert delicios in orice moment al zilei. Exista nenumarate retete, bazate pe o diversitate de dulceturi. Dar cum ai reactiona daca ti-am spune ca poti face clatite si fara sa folosesti faina? Probabil, nu ne-ai crede. Ei, afla ca se poate si e mult mai sanatos! Iti aratam cum in randurile de mai jos.

Caisele se coc in mijlocul verii, in Romania, dar pot fi gasite in orice perioada a anului in hipermarketuri. Sunt fructe minunate pentru consum, atat in stare naturala, cat si in prepararea prajiturilor sau a compoturilor pentru iarna. Astazi, iti prezentam o reteta speciala pe baza de caise. Este vorba despre crumble cu caise.

Vrei un lapte de calitate pe care sa-l poti folosi cu incredere si placere la orice desert? Astazi, iti aratam cum sa faci lapte condensat de casa!

Dulceata de capsuni este minunata, daca stii s-o prepari. O poti face prin fierberea fructelor, metoda mai cunoscuta si mai folosita sau fara fierbere! Recomandam a doua varianta, deoarece aroma va fi inegalabila!

Inghetata din avocado cu fistic este foarte usor de facut, are un gust fresh, bogat si racoritor. Si textura te va incanta. E neteda, aproape de perfectiune!

Fursecurile Ochi de inger sunt delicioase, fragede si foarte usor de facut! Pot fi preparate in orice moment al anului, desi foarte multi le asimileaza sarbatorilor de iarna.

Prajitura cu mere si biscuiti este o adevarata delicatesa. Daca nu ai preparat-o inca, nu stii ce ai pierdut! Mai jos ai ingredientele si modul de preparare ;)

Prajitura Alba ca Zapada este un desert pe care multi romani il pregatesc in perioadele de sarbatoare. E o prajitura delicioasa, cu un aspect minunat, care va fi pe placul tuturor celor prezenti la masa.

Colaceii cu unt si scortisoara pot reprezenta un desert minunat in orice moment al anului. De asemenea, vor crea un cadru special in zilele de sarbatoare, cand intreaga familie se aduna in jurul mesei.

Cozonacul trandafir cu stafide reprezinta o alternativa la cozonacul clasic, datorita aspectului deosebit. Gustos si aromat, acest cozonac este foarte potrivit pentru sarbatori si ocazii festive.

O serie de dulciuri si bauturi, printre care se numara bomboanele M&M, anumite sortimente de Coca-Cola si anumite produse Tic Tac, au disparut din magazinele americane. Produsele respective au devenit atat de cunoscute si de iubite incat nu sunt regretate doar in SUA, ci si in Romania.

Daca suferi de celiachie(intoleranta la gluten) aceasta reteta te va bucura, cu siguranta. Checul marmorat fara gluten, caci despre el este vorba, nu e cu nimic mai prejos decat checul normal.

Mucenicii, Macinicii sau Sfintii 40 de Mucenici din Sevastia reprezinta o sarbatoare ce are loc in fiecare an pe 9 martie. Practic, aceasta sarbatoare religioasa s-a suprapus peste inceperea anului agricol traditional si astfel a aparut traditionala sarbatoare de Mucenicii sau Macinicii.

Tarta cu coacaze negre reprezinta un desert minunat, numai bun pentru un inceput de primavara atat de asteptat!

Prajitura Oreo Lava Cake sau Vulcan de Ciocolata este irezistibila, datorita exteriorului de blat pufos si a umpluturii de budinca, fiind usor de preparat dupa cum urmeaza:

Sutlac-ul( in turca, Sütlaç) este o budinca de orez facuta pentru prima oara in Imperiul Otoman al secolului al XIII-lea. De atunci si pana in zilele noastre, acest desert  a ocupat si ocupa un loc de cinste in bucataria turceasca.