Sfarsitul de toamna ne bucura papilele gustative cu gustul unic al gutuilor. Aceste fructe cu o aroma aparte pot fi consumate atat in stare naturala, cat si pregatite la cuptor. Astazi, ne-am gandit sa iti prezentam reteta pentru gutui la cuptor cu nuci si stafide.
Dulciuri
Iti aduci aminte de aroma de cozonaci sau de briosele preparate cu dragoste de bunica in copilarie? Iata cum poti prepara zeci de retete delicioase de prajituri, torturi festive sau placinte, adorate de copii si savurate cu placere de intreaga familie!
Sfarsitul de toamna ne bucura papilele gustative cu gustul unic al gutuilor. Aceste fructe cu o aroma aparte pot fi consumate atat in stare naturala, cat si pregatite la cuptor. Astazi, ne-am gandit sa iti prezentam reteta pentru gutui la cuptor cu vin rosu.
Sfarsitul de toamna ne bucura papilele gustative cu gustul unic al gutuilor. Aceste fructe cu o aroma aparte pot fi consumate atat in stare naturala, cat si pregatite la cuptor. Astazi, ne-am gandit sa iti prezentam reteta pentru gutui la cuptor cu scortisoara.
Sfarsitul de toamna ne bucura papilele gustative cu gustul unic al gutuilor. Aceste fructe cu o aroma aparte pot fi consumate atat in stare naturala, cat si pregatite la cuptor. Astazi, ne-am gandit sa iti prezentam reteta pentru gutui la cuptor cu miere!
Sufleul de castane este un antreu cald aromat si satios ce poate fi servit la ora cinei, de obicei. Ia un pix si o foaie si noteaza reteta. N-o sa iti para rau!
Astazi, iti prezentam o prajitura aromata si pufoasa, pe care o poti prepara la orice ocazie. Reteta nu e deloc dificila, iar gustul este garantat, chiar si in cazul celor mai mofturoase persoane. Ne referim la pandispan cu nuca.
Astazi, iti prezentam o prajitura de sezon, foarte gustoasa si usor de facut. Ne referim la checul de pere. Sa vedem despre ce este vorba.
Astazi, ti-am pregatit o reteta simpla, gustoasa si cu o aroma deosebita: mere umplute cu migdale.
Tortul Dobos e o prajitura minunata cu origini maghiare. Se spune ca ar fi fost inventat de un cofetar ungur pe care il chema Dobos. Acest tort special are un blat subtire , crema este densa, din ciocolata, caramel, nuca, alune si fructe confiate.
Piersicile coapte cu vanilie si mirodenii sunt extraordinare, indiferent la ce ora a zilei alegi sa le consumi. De asemenea, se fac simplu si rapid. Asa ca, oricat ai fi de ocupata, poti gati aceasta minunatie.
Placinta de dovleac...Stim ca ai savurat, macar o data in viata, aceasta minunatie culinara. Intrebarea este: stii sa si prepari acest desert extraordinar? :) Daca nu, iti aratam noi cum sta treaba ;)
Ai mancat vreodata pere impachetate? Daca nu, e timpul sa o faci. Sunt foarte gustoase si se prepara foarte usor. Iata care este reteta:
Cornulete cu smantana umplute cu nuca sau cu marmelada! Poate n-ai pregatit, inca, asa ceva, dar ne este greu sa credem ca nu ai mancat in copilarie, de la mama sau de la bunica! Daca te-au cuprins amintirile si mai ales poftele, nu mai sta pe ganduri! Apuca-te de treaba! Iti prezentam reteta in cele ce urmeaza.
Astazi, iti prezentam un desert foarte gustos si simplu de facut: crema de fistic cu mascarpone. Bucura-te de reteta!
Iti plac prajiturile cu branza? Dar fructele de padure? Daca da, astazi, iti prezentam o reteta care le include pe ambele: cheesecake cu fructe de padure la pahar.
Un desert plin de savoare e binevenit, in orice sezon. E cazul spumei de capsuni. Are un gust de neuitat si se prepara cat ai zice peste!
Dulceata de smochine este foarte gustoasa si destul de simplu de preparat. Urmeaza reteta de mai jos.
Invartita se poate prepara cu mac, mere, nuca, branza sau dulceata. Reteta nu difera prea mult. Iata cum arata o invartita cu mac, asa cum se facea pe vremea bunicii.
Placinta de prune reprezinta un desert minunat, indiferent de sezonul in care o consumi. Sigur, e mai putin costisitor sa prepari asa ceva pe timp de vara, cand prunele sunt mai ieftine pe taraba sau chiar le ai in gradina, daca locuiesti la curte!
Dulceata este o minunatie culinara, indiferent in ce sezon o servesti. Astazi, iti prezentam o reteta speciala si simplu de pus in practica. Ne referim la dulceata de pere, caise si alune.
Cele mai citite
Abonare