Medicamente

Cauta prin mii de prospecte medicale! Gaseste medicamentul dorit si informeaza-te despre actiuni sau indicatii terapeutice!

Insulin Human Winthrop este administrata pacientilor cu diabet, care au nevoie de tratament cu insulina.

IntronA este un medicament care contine substanta activa interferon alfa-2b.

Indicatii terapeutice: Izofluranul este indicat pentru inducerea si mentinerea anesteziei generale, la adultii si copiii de toate varstele.

Jolina este un contraceptiv si se utilizeaza pentru a preveni sarcina.

Liprolog este o gama de solutii si suspensii injectabile.

Lisinopril Antibiotice este indicat in tratamentul hipertensiunii arteriale esentiale si renovasculare.

LITAK este o solutie injectabila care contine substanta activa cladribina (2 mg/ml).

Indicatii: Rinite alergice sezoniere si perene; conjunctivite alergice; urticarie cronica idiopatica si alte dermatoze alergice.

Indicatii prospect: Acest medicament trateaza urmatoarele boli: rinite alergice sezoniere si perene; conjunctivite alergice; urticarie cronica idiopatica si alte dermatoze alergice.

Prospect Lotensin. Actiune terapeutica: Inhibitor al enzimei de conversie a angiotensinei.

Indicatii: LYRICA apartine unui grup de medicamente utilizate pentru a trata epilepsia, durerea neuropata si tulburarea anxioasa generalizata (TAG).

Medapril este un medicament folosit la scara larga in lume pentru tratarea tensiunii arteriale si are ca substanta activa lisinopril.

Mepact este o pulbere din care se prepara o suspensie perfuzabila (picurare in vena).

Administrarea de Microgynon 21, conform instructiunilor, ofera protectie fata de instalarea unei sarcini prin mai multe modalitati si anume: ovulele capabile sa fie fecundate nu mai ajung la maturatie, iar mucusul cervical este modificat in sensul ca nu mai permite ascensiunea spermatozoizilor.

Milligest este un contraceptiv oral trifazic, combinat care contine hormoni de sinteza foliculari si luteali si este utilizat in scopul prevenirii sarcinii.

Indicatii, mod de administrare: In bronsite cronice obstructive, astmatiforme, emfizematoase, bronsiectazii, mucoviscidoza: se administreaza in aerosoli, cate 1-2 fiole (10-20 ml) de 1-4 ori/zi, dupa nevoie.

Prospect Rapilysin, solutie injectabila.

Compozitie: Substanta activa: reteplase. Compusi farmacologici activi: 1 flacon contine 10 U reteplase, sub forma de substanta liofilizata. Excipienti: arginina, acid fosforic, polisorbat 20. 1 seringa preumpluta contine 10 ml apa, pentru injectare. Potentialul reteplase este exprimat in unitati (u), folosind un standard de referinta care este specific pentru reteplase si nu este comparabil cu unitatile utilizate pentru alti agenti trombolitici.

Actiune terapeutica: Reteplase este un activator al plasminogenului recombinat care catalizeaza clivarea plasminogenului endogen in scopul generarii de plasmina. La randul sau, plasmina degradeaza matricea de fibrina a trombului, exercitandu-si astfel actiunea trombolitica.

Indicatii: Terapia trombolitica a infarctului miocardic acut (IMA); (in rastimp de 12 ore dupa instalarea simptomelor IMA).

Doze si mod de administrare: Rapilysin 10 U este distribuit ca substanta liofilizata in flacoane. Liofilizatul este reconstituit prin injectarea continutului seringii anexate. Solutia reconstituita trebuie utilizata imediat. tratamentul cu Rapilysin 10 U trebuie initiat imediat ce se instaleaza simptomele de IMA. Rapilysin 10 U este administrat ca doza dubla de injectii de 10 10 U in bolus. Fiecare doza este administrata ca injectie intravenoasa lenta in rastimp de mai putin de 2 minute. A doua doza se administreaza la 30 minute dupa inceperea injectarii primei doze. Doza injectabila se administreaza pe cale intravenoasa. Asigurati-va ca injectarea nu se efectueaza accidental pe cale paravenoasa. Se vor folosi numai solutiile limpezi, incolore. Nu se va adauga alt medicament la solutia de injectare. Heparina si acidul acetilsalicilic se vor administra concomitent si urmand administrarea de reteplase, pentru a reduce riscul de tromboza. Doza recomandata de heparina este de 5 000 U.I. administrata ca injectie in bolus si urmata de o perfuzie de 1 000 U.I. pe ora, incepand de la terminarea celei de-a doua doze de reteplase. heparina se va administra cel putin 24 ore, urmarindu-se mentinerea valorilor Timpului Partial de tromboplastina de 1,5-2 ori mai mari fata de normal. acidul acetilsalicilic ar trebui administrat intr-o doza de 75-350 mg pe zi de la inceputul terapiei trombolitice si cel putin pana la externare.

Contraindicatii: Deoarece terapia trombolitica mareste riscul de sangerare, Rapilysin 10 U este contraindicat in urmatoarele situatii: in decurs de 3 luni de la hemoragii sau traumatisme severe, de la interventie chirurgicala majora ca de exemplu: bypass coronarian, nastere, biopsie de organe interne, punctie anterioara a unor vase necompresibile; antecedente de accidente cerebrovasculare, traumatisme sau interventii chirurgicale intracraniene sau intraspinale recente (in decurs de 3 luni); neoplasm intracranian, malformatii arteriovenoase sau anevrism; diateza hemoragica cunoscuta; hipertensiune severa necontrolata; ulceratie peptica activa; hipertensiune portala (varice esofagiene); alte contraindicatii cunoscute pentru terapia fibrinolitica. De exemplu: pancreatita acuta, pericardita acuta, endocardita bacteriana, retinopatie diabetica hemoragica sau alte hemoragii oftalmice, sau la pacienti aflati sub tratament cu anticoagulante orale (de exemplu: warfarina sodica).

Reactii adverse: Hemoragii: reactia adversa cea mai frecvent asociata cu tratamentul cu Rapilysin 10 U este hemoragia, predominant la situsul de injectare si numai ocazional sub forma de hemoragie gastrointestinala, gingivala sau genitourinara; sangerarea retroperitoneala, hemoragia cerebrala si epistaxis-ul sunt rare. Numai exceptional sunt necesare transfuzii. Cardiovascular: ca si in cazul altor agenti trombolitici utilizati in IMA, pot aparea aritmii cardiace (de exemplu: tahicardie ventriculara, extrasistole) si hipotensiune. Hipersensibilizare: rareori, s-au raportat reactii alergice. Nu s-a detectat formarea de anticorpi. Orice relatie cauzala intre medicament si astfel de reactie, a fost considerata improbabila. Pacientii sunt rugati sa informeze medicul curant sau farmacistul asupra efectelor adverse ce apar, mai ales daca ele nu sunt mentionate aici.

Symbiotik reprezinta o combinatie din doua antibiotice din grupul penicilinelor cu spectru larg de actiune si Lactobacillus Acidophilus.

TachoSil se foloseste in timpul unei operatii chirurgicale pentru oprirea hemoragiei si etansarea suprafetei organelor interne.

Adriblastina (Doxorubicin hidroclorid sau adriamycin Upjohn hidroclorid) este un antibiotic din grupa antraciclinelor antiblastice.