Porumb fiert. Nu-i asa ca suna delicios? Sigur, l-ai mancat si tu macar o data in viata. Nu stim, insa, cat de sanatos a fost preparat. Cheia sta in adaugarea untului la momentul oportun.
Retete
Esti un gurmand? Iti place sa gatesti? Descopera ponturile si retetele noastre prin care poti fi "chef" in propria bucatarie!
Carne Salate Aperitive / Garnituri Paste Peste Pizza Dulciuri Bauturi Legume si condimente Sosuri Supe / Ciorbe Mancare legumeClatitele reprezinta un desert delicios in orice moment al zilei. Exista nenumarate retete, bazate pe o diversitate de dulceturi. Dar cum ai reactiona daca ti-am spune ca poti face clatite si fara sa folosesti faina? Probabil, nu ne-ai crede. Ei, afla ca se poate si e mult mai sanatos! Iti aratam cum in randurile de mai jos.
Cei mai multi romani conserva castravetii in saramura sau in otet. Daca le-am spune, insa, ca pot pastra aceste minunate legume in stare naturala peste iarna, oare ne-ar crede? Daca si tu esti un Toma necredinciosu, nu-ti ramane decat sa citesti articolul de mai jos. :)
Amatorii de tarie sa fie pe receptie! Astazi, le prezentam o reteta unica de coniac de casa!
Caisele se coc in mijlocul verii, in Romania, dar pot fi gasite in orice perioada a anului in hipermarketuri. Sunt fructe minunate pentru consum, atat in stare naturala, cat si in prepararea prajiturilor sau a compoturilor pentru iarna. Astazi, iti prezentam o reteta speciala pe baza de caise. Este vorba despre crumble cu caise.
Legumele si fructele sunt un izvor de sanatate, indiferent in ce sezon le consumi. Vara, majoritatea acestor alimente pline de vitamine sunt la indemana oricui. In sezonul rece, se gasesc mai rar si sunt mai scumpe. Exista, insa, o metoda, prin care poti avea fructe si legume pe timp de iarna, fara sa cheltuiesti sume mari. Vorbim despre congelare.
Sosul de usturoi este ideal pentru preparatele fripte din peste si pentru carnea la gratar. Iar cand sosul este unul special si gustul mancarii va fi pe masura.
Pepenele verde e delicios si foarte sanatos. Bine, gustul e minunat, daca fructul e copt. Altfel, o sa pierzi din savoarea inegalabila. Pentru a evita aceasta neplacere, te invatam, astazi, cum sa alegi un pepene verde.
Gospodinele au destule batai de cap, atunci cand trebuie sa curete legumele. Clasicul cutit consuma nervi si timp, iar aparatul special poate face multa risipa, curatand un strat prea gros de coaja.
Muraturile sunt asociate sezonului de iarna. Asta, in special, pentru ca se pun la conservat toamna, fiind numai bune pentru consum in perioada sarbatorilor. Poti pune, insa, muraturi oricand doresti. Mai ales daca ai la dispozitie o reteta speciala cum este cea pe care ti-o prezentam in cele ce urmeaza.
Vegeta de casa cu legume uscate este o alternativa sanatoasa la adaosul universal pentru mancaruri pe care il gasiti in comert.
Astazi, iti prezentam o reteta speciala de ciorba din estul Transilvaniei, mai exact din judetul Harghita. Este vorba despre ciorba cu maruntaie de pasare acrita cu moare de varza sau, pe scurt, zama acra.
Carnatii se afla pe lista de prioritati a romanilor atunci cand vine vorba de mancarea preferata. Daca te-ai saturat de gustul mai putin potrivit al carnatilor din comert, astazi iti prezentam o reteta 100% naturala, de casa.
Astazi, iti prezentam o modalitate aparte de preparare a carnii de pui. Este vorba despre piept de pui Kiev. Asa cum, cu siguranta, ti-ai dat seama seama, este o reteta preluata de la vecinii nostri din Ucraina.
Salata bavareza este o speciliatate care-ti va da pe spate oaspetii, indiferent cat de pretentiosi ar fi. E foarte gustoasa si arata minunat.
Vrei un lapte de calitate pe care sa-l poti folosi cu incredere si placere la orice desert? Astazi, iti aratam cum sa faci lapte condensat de casa!
Dulceata de capsuni este minunata, daca stii s-o prepari. O poti face prin fierberea fructelor, metoda mai cunoscuta si mai folosita sau fara fierbere! Recomandam a doua varianta, deoarece aroma va fi inegalabila!
Socata este bautura specifica lunii mai. Romanii o prepara cu mare placere, la fel cum o si consuma. Si bine fac, deoarece florile de soc sunt benefice pentru organismul uman, ajutand in tratarea afectiunilor digestive, respiratorii, cardiace si dermatologice.
Amatorii de peste sa fie pe receptie! Le propunem, astazi, o reteta excelenta pe baza de ton. Mai exact, placinta cu ton. Preparatul se face repede, iar gustul minunat este asigurat.
Astazi, iti prezentam o salata foarte gustoasa si deloc costisitoare in aceasta perioada a anului: salata de fasole verde cu sos de patrunjel.
Cele mai citite
Abonare