Retete

Esti un gurmand? Iti place sa gatesti? Descopera ponturile si retetele noastre prin care poti fi "chef" in propria bucatarie!

Carne Salate Aperitive / Garnituri Paste Peste Pizza Dulciuri Bauturi Legume si condimente Sosuri Supe / Ciorbe Mancare legume

Drobul de miel, numit popular si cighir este o reteta traditionala de Paste.

O reteta de primavara ideala pentru postul Pastelui este pilaful de urzici cu arpacas.

Alivanca este o reteta care se prepara in Moldova si Bucovina de zeci de ani.

Budinca de clatite este o reteta usor de preparat, rapida si gustoasa.

Sosul de vanilie se foloseste la prepararea deserturilor dulci, cum este budinca.

De reteta cu supa de varza folosita in dieta de slabire a auzit toata lumea, dar acest preparat se gateste in mai multe feluri.

Iata cum se face o supa de varza consistenta.

O reteta ce poate fi preparata primavara in preajma Pastelui sunt sarmalele de miel cu frunze de stevie.

Daca va plac chiftelele, incercati sa le preparati altfel decat dupa reteta clasica.

Budinca de smantana este un preparat dulce si hranitor, ideal pentru cina.

Aceasta reteta rapida are o complexitate redusa.

Ingrediente:

- 3 galbenusuri,
- 100 g zahar,
- ¼ l vin,
- zeama de la ½ lamaie,
- o lingura lichior de portocale sau rom.

Mod de preparare:

Turta de cartofi este un preparat culinar usor de realizat chiar si de catre gospodinele cu mai putina experienta in bucatarie.

Untura se foloseste cu precadere iarna, cand se taie porcul in ajun de Craciun.

Fie ca iti place supa crema de gulii sau preferi supa simpla cu dressing de ou si smantana, cert este ca trebuie sa prepari cel putin o data supa de gulii.

Musacaua este un preparat culinar de toamna/iarna care se obtine din carne tocata cu legume, asezate in straturi si date la cuptor.

Mamaliga la cuptor este o mancare in straturi la care se adauga o serie de ingrediente pentru a imbogati gustul preparatului final.

Budinca de orez cu cacao este un preparat dulce care poate fi servit la masa de seara.

Considerat cel mai sanatos desert de toamna, din dovleac se obtin diverse preparate, de la el consumandu-se atat miezul, cat si semintele.

Pentru aceasta reteta de toamna-iarna se foloseste carne de vita macra.

Iahnia de cartofi este mai putin cunoscuta decat iahnia obtinuta din fasole boabe.

Balmusul este o reteta de mamaliga moale cu branza iute.