Pulpa de miel la cuptor e la mare cautare in Romania, mai ales de sarbatorile pascale! Azi, ti-am pregatit o astfel de reteta. E simpla si ofera un gust de neuitat. Incearc-o si iti garantam ca o vei repeta!
Retete
Esti un gurmand? Iti place sa gatesti? Descopera ponturile si retetele noastre prin care poti fi "chef" in propria bucatarie!
Carne Salate Aperitive / Garnituri Paste Peste Pizza Dulciuri Bauturi Legume si condimente Sosuri Supe / Ciorbe Mancare legumeVinetele proaspete pot fi congelate pentru a fi gatite chiar si dupa un an! Pentru a congela legumele cu succes, e necesar sa le cureti, sa le tai rondele si sa le oparesti. Iata ghidul complet pentru congelarea vinetelor.
Ai gatit vreodata carne de iepure? Daca nu, credem ca e cazul sa o faci! Nu stii ce pierzi, daca nu incerci! Azi, ti-am pregatit o reteta speciala. Ne referim la iepure pregatit la cuptor in sos de smantana!
Daca ai trait macar o vacanta la bunica, nu ai cum sa nu iti amintesti de celebrele invartite, acele placinte speciale care se faceau, de obicei, cu miez de nuca si cu mac! Probabil, te intrebi cum le prepara mamaie de ieseau atat de fragede si de gustoase. Raspunsul e simplu: cu multa dragoste si cu un pic de pricepere.
Masa de Paste trebuie sa fie bogata si frumos aranjata! Pe langa bucatele minunate pe baza de miel si cozonacii pufosi, pe care suntem convinsi ca le vei pregati cu pricepere, iti recomandam, azi, o reteta aparte, care sa intregeasca tabloul de sarbatoare! Este vorba despre piftie in...coaja de oua! Nu. Nu e o gluma. Daca ti-am trezit interesul, citeste reteta de mai jos!
Vrei sa prepari ceva dulce, rapid si de impact atat pentru familie, cat si pentru oaspeti, oricat ar fi acestia de pretentiosi? Daca da, avem reteta ideala. Este vorba despre biscuitii danezi! Ia un pix si o foaie de hartie si noteaza reteta!
Masa de Paste fara cozonac parca nu e masa de Paste! Asadar, orice gospodina/gospodar pregateste aceasta prajitura minunata in preajma uneia dintre cele mai mari sarbatori crestine. Sunt multe retete de cozonac. Azi, ne vom opri asupra uneia traditionale: cozonac traditional cu stafide!
Vopsirea oualor inaintea Pastelui este un obicei care nu lipseste din casele credinciosilor romani! Pentru anul acesta, iti propunem o metoda de vopsire 100% naturala, fara coloranti chimici. Cojile de ceapa si ceaiul de hibiscus sunt la baza!
Baclavaua isi are originea in Orientul Mijlociu, dar a cucerit rapid intreaga lume, devenind extrem de populara pe intreg Mapamondul. Indiferent daca o cumperi deja preparata sau congelata pentru a o pregati acasa, baclavaua se poate altera rapid, daca nu stii cum sa o pastrezi. Exista 3 metode foarte simple si eficiente de a pastra cateva luni bune aceasta prajitura minunata, preparata din foi de placinta, nuci/migdale si miere/sirop de zahar.
Vrei ceva dulce, iesit din comun? Daca da, iti prezentam o reteta aparte. Ai nevoie de cateva portocale si de ceva amidon de porumb. Sunt cele doua ingrediente de baza. Sa vedem, asadar, cum se fac dulciurile cu portocale!
O bautura de casa este de preferat, intotdeauna, in detrimentul uneia din comert, indiferent ca vorbim despre una racoritoare sau despre una pe baza de alcool. Azi, iti vom prezenta 2 retete speciale de lichior de oua sau eggnog, asa cum ii spun britanicii.
Pastele Bolognese sunt originare din orasul italian Bologna. Ele au devenit foarte populare nu doar in Italia, ci si in alte tari de pe Batranul Continent, dar si in America sau Asia. Vorbim, practic, despre un preparat global. Astfel, in timp, au aparut tot felul de retete, care au fost si sunt prezentate ca fiind paste Bolognese. Totusi, reteta originala este doar una!
Esti mare amator de branza? Preferi o telemea de calitate superioara? Daca da, ti-am pregatit o reteta cu dedicatie. Poti prepara telemeaua preferata acasa din doar cateva ingrediente! Nu trebui sa fii vreun/o specialist/a! Aceasta reteta e foarte simplu de pus in practica!
Vrei o gustare delicioasa si usoara de seara? Avem reteta ideala. Ne referim la gogoselele cu legume. Se fac destul de usor si garanteaza desfatarea papilelor gustative in fata tv-ului, vizionand filmul preferat sau emisiunea mult asteptata!
Vrei sa prepari ceva dulce, dar nu ai foarte multe la indemana? Nu e bai! Iti prezentam , azi, o reteta de chec pentru care sunt necesare doar cateva ingrediente. I se mai spune si chec studentesc, deoarece e usor de facut chiar si de un incepator in ale bucatariei.
Guava reprezinta o varietate de fructe tropicale care provin din America Centrala. Acestea au o forma ovala, o coaja de un verde deschis la culoare, cu o tenta de galben si contin seminte comestibile. Exista guave rosii, roz si verzi(cu referire la culoarea pulpei). Gasesti suc de guava in comert, dar noi iti recomandam sa-l prepari acasa. Asa vei fi sigur/a ca nu contine coloranti si indulcitori artificiali!
Iti place conopida? Daca da, ti-am pregatit o reteta speciala. S-ar putea sa te indragostesti de mancarea asta chiar daca nu te omori cu conopida. Ne referim la conopida pane preparata la cuptor.
Plov este un fel de mancare traditional uzbec. Denumit si pilaf sau palov, plovul are la baza orezul cu bob lung si carnea de oaie. Acest fel de mancare reprezinta pentru uzbeci cam ce reprezinta pastele pentru italieni.
Vrei sa prepari o cina usoara, dar hranitoare si gustoasa, in acelasi timp? Daca da, aceasta reteta este pentru tine! Ne referim la somonul roz pregatit la cuptor!
Iti place pestele, dar te-ai saturat sa il prepari prajit sau fiert? Ti-am pregatit, azi, o reteta speciala: biban de mare la cuptor! Mai mult, vei pregati pestele impreuna cu garnitura, scutind si ceva timp pretios!
Cele mai citite
Abonare