Legume si condimente

Afla cum poti pastra legumele mai mult timp, cum le poti conserva sau cum poti prepara diverse condimente.

In categoria legumelor umplute cu radacinoase prajite in bulion intra rosiile, ardeii si vinetele.

Bulionul se poate obtine atat din rosii, cat si din ardei grasi sau din gogosari. Ardeii dulci si rosii sunt un concentrat natural de vitamine (A si C), de aceea pot fi folositi iarna la diferite mancaruri, atunci cand in comert nu mai gasim ardei proaspeti de gradina.

Rosiile in bulion se obtin din patlagele mici si coapte, dar inca tari si sanatoase.

Conservele de legume asortate pentru iarna ocupa mai putin spatiu decat cele conservate in borcane separate.

Ca in fiecare toamna, trebuie sa umplem camara cu diverse muraturi conservate in otet. Chiar daca nu ai incercat pana acum, este timpul sa testezi ardeii grasi copti, conservati in otet pentru iarna.

Castravetii se conserva in ote toamna impreuna cu arpagic, usturoi si hrean. Pentru conservare ai nevoie de borcane care se inchid etans cu capac.

In categoria conservelor de toamna, conopida marinata in otet se poate prepara simpla sau in combinatie cu gogosari.

Preparatele italiene clasice, cum ar fi pizza, bruschette, paste, orez, supe sau tocane sunt de obicei aromatizate cu un amestec de plante, care le confera un gust deosebit.

Daca sarea si zaharul potrivite corespunzator te fac in ochii invitatilor un Masterchef in bucatarie, atunci cand nu cantaresti cantitatile corect pentru aceste ingrediente, la fel de bine poti fi considerat un simplu amator.

Patrunjelul da o nota de prospetime multor preparate si poate rezista pana la un an daca este uscat si pastrat in mod corespunzator.

Gatitul la aburi este extrem de sanatos, deoarece legumele pierd putini nutrienti si isi patreaza aroma naturala.

Ierburile aromatice sunt plante folosite in scopuri culinare si medicinale.

Pentru aceasta reteta, sparanghelul trebuie sa fie foarte proaspat.

Macrisul este o planta perena de la care folosim frunzele in diverse preparate culinare. Macrisul se pregateste similar cu urzicile.

Aceasta reteta poate fi preparata pentru masa de seara.

Budinca de spanac este o reteta delicioasa daca adaugati la ea 3-4 felii de mezel pentru gust.

Aceasta reteta se poate prepara in orice sezon, fie din spanac proaspat, fie cu spanac congelat.

Iahnia de cartofi este mai putin cunoscuta decat iahnia obtinuta din fasole boabe.

O reteta de post numai buna de preparat in aceasta iarna sunt chiftelele de cartofi prajite in ulei.

Iofca sunt un tip de taitei de casa asezonati cu tipul de ciuperci preferat (manatarci, hribi sau sbarciogi), bulion si branza.