Legume si condimente

Afla cum poti pastra legumele mai mult timp, cum le poti conserva sau cum poti prepara diverse condimente.

Preparatele italiene clasice, cum ar fi pizza, bruschette, paste, orez, supe sau tocane sunt de obicei aromatizate cu un amestec de plante, care le confera un gust deosebit.

Daca sarea si zaharul potrivite corespunzator te fac in ochii invitatilor un Masterchef in bucatarie, atunci cand nu cantaresti cantitatile corect pentru aceste ingrediente, la fel de bine poti fi considerat un simplu amator.

Patrunjelul da o nota de prospetime multor preparate si poate rezista pana la un an daca este uscat si pastrat in mod corespunzator.

Gatitul la aburi este extrem de sanatos, deoarece legumele pierd putini nutrienti si isi patreaza aroma naturala.

Ierburile aromatice sunt plante folosite in scopuri culinare si medicinale.

Pentru aceasta reteta, sparanghelul trebuie sa fie foarte proaspat.

Macrisul este o planta perena de la care folosim frunzele in diverse preparate culinare. Macrisul se pregateste similar cu urzicile.

Aceasta reteta poate fi preparata pentru masa de seara.

Budinca de spanac este o reteta delicioasa daca adaugati la ea 3-4 felii de mezel pentru gust.

Aceasta reteta se poate prepara in orice sezon, fie din spanac proaspat, fie cu spanac congelat.

Iahnia de cartofi este mai putin cunoscuta decat iahnia obtinuta din fasole boabe.

O reteta de post numai buna de preparat in aceasta iarna sunt chiftelele de cartofi prajite in ulei.

Iofca sunt un tip de taitei de casa asezonati cu tipul de ciuperci preferat (manatarci, hribi sau sbarciogi), bulion si branza.

Pentru aceasta reteta se folosesc de preferinta cartofi chifle.

Cartofii noi inabusiti in unt sau untura se rumenesc in cuptor pana capata o pojghita crocanta de culoare galben-maronie.

Cartofii noi se consuma primavara si sunt deliciosi daca ii asezonati cu diverse ierburi aromate cum sunt rozmarinul si mararul.

Din categoria zarzavaturilor pentru ciorba fac parte morcovii, ardeii grasi si fasolea verde.

Zarzavatul se pastreaza bine pentru iarna in pivnite uscate si aerisite, acolo unde exista conditii in acest sens.

Bogat in ulei volatin, mararul este originar din zona medietaneana si din sudul Rusiei.

Verde sau uscat, patrunjelul este o adevarata explozie de vitamine (in special vitamina C si K).