Legume si condimente

Afla cum poti pastra legumele mai mult timp, cum le poti conserva sau cum poti prepara diverse condimente.

Varza se consuma peste iarna, in general, in varianta murata. Daca o preferi in stare naturala, trebuie sa stii ca exista posibilitatea de pastrare peste iarna. Despre una dintre cele mai simple metode de pastrare a verzii pana primavara, in materialul de mai jos.

Sfecla este o radacinoasa foarte populara, deoarece contine o multime de vitamine si minerale benefice. Se foloseste, de asemenea, intr-o multitudine de retete, iar atunci cand este gatita corespunzator ofera o aroma bogata. Exista multe moduri de a pregati sfecla, dar una dintre cele mai sanatoase metode este fierberea, care inmoaie radacina, fara a-i reduce din proprietati.

Te gandesti deja la conservele pentru iarna? Daca da, te sfatuim sa iei in cosiderare si aceasta reteta. Este vorba despre dovlecei marinati. Nu e o reteta foarte complicata, iar gustul te va da pe spate, fara indoiala.

Rosiile pot fi conservate in multe feluri in varianta gogonele sau atunci cand ajung la maturitate. Dintre toate retetele de conservare, ne-am oprit azi asupra uneia care n-are in compozitie otet, un lichid cu care nu se impaca toata lumea!

Ai mancat vreodata porumb fiert? Ne e greu sa credem ca nu! Daca iti place, afla ca il poti prepara cu usurinta acasa. Iese grozav si te costa mai putin decat daca l-ai cumpara de la vanzatorii ambulanti. Azi, iti prezentam o reteta rapida de pregatire a porumbului. Dureaza doar 10 minute!

Lintea este o planta erbacee din familia leguminoaselor foarte apreciata pentru semintele sale. Seamana la gust cu fasolea si cu mazarea. A fost aliment de baza inca din vechime in Orientul Mijlociu. Incet si sigur, lintea a devenit populara pe intreg Mapamondul, fiind foarte usor de preparat si de digerat. Astazi, iti vom arata cum sa cresti foarte simplu mugurii(germenii) de linte si ei foarte sanatosi in diferite mancaruri precum supe sau tocane!

Iti place ovazul, dare te-ai saturat de acelasi gust oferit in fiecare dimineata de fulgii de ovaz? Suferi de intoleranta la gluten? Daca raspunsurile sunt pozitive la aceste doua intrebari, atunci ar trebui sa treci la consumul de faina de ovaz! O poti cumpara din comert, dar e mai sigura si mai sanatoasa, daca o obtii in propria bucatarie!

Prazul este o planta erbacee legumicola din familia liliaceelor, inrudita cu ceapa. Poate fi consumat in stare cruda, adaugat in supe si inclus in diverse preparate cu carne sau vegetariene. Uneori, prazul poate fi greu de taiat, din cauza frunzelor sale mai dure. Cu un cutit ascutit si cu tehnica adecvata, insa, nu e mai greu de manevrat decat alte legume.

Capsunile pot fi pastrate foarte bine prin congelare. Nu este, insa, cea mai buna solutie, deoarece fructele isi vor pierde din gust si aroma. Exista o alta metoda foarte eficienta care nu necesita congelare sau gatire!

Vinetele proaspete pot fi congelate pentru a fi gatite chiar si dupa un an! Pentru a congela legumele cu succes, e necesar sa le cureti, sa le tai rondele si sa le oparesti. Iata ghidul complet pentru congelarea vinetelor.

Iti place conopida? Daca da, ti-am pregatit o reteta speciala. S-ar putea sa te indragostesti de mancarea asta chiar daca nu te omori cu conopida. Ne referim la conopida pane preparata la cuptor.

Rosiile proaspete, mai ales soiurile de vara, trebuie consumate destul de repede, deoarece se strica! Cel putin, asta credeam pana acum. Exista , din fericire, metode simple de prelungire a vietii tomatelor.

Rafturile hipermarketurilor si nu numai sunt pline cu diferite produse care pot satisface orice gust. De multe ori, din pacate, cumparam mai mult decat ar trebui. Facem stoc , asa cum spunem noi, romanii. Tot din nefericire, ajungem in pozitia de a arunca mult, deoarece alimentele perisabile nu tin pe o perioada prea lunga. Totusi, avem la dispozitie anumite trucuri care ne permit sa le prelungim viata. Sa vedem despre ce este vorba!

Fructele si legumele se afla, cu mici exceptii(soiurile exotice), in extrasezon pe timp de iarna. Tocmai de aceea, romanii si nu numai conserva diverse fructe si legume pentru perioada rece a anului. Azi, iti prezentam o reteta aparte din aceasta categorie: prune marinate. Le vei servi cu pofta ca pe o gustare aromata si usor picanta.

Cei mai multi dintre noi le cunoastem. Sunt vestitele gogonele sau rosii verzi. Unii dintre noi stim sa le conservam la otet sau la saramura, altii ne multumim sa le cumparam din piata sau din magazinele de specialitate. Cu totii suntem, insa, de acord ca gogonelele sunt minunate, mai ales iarna, cand verdeata si legumele sunt in extrasezon.

Usturoiul este minunat in orice mancare! Nu se poate spune acelasi lucru si despre momentul in care trebuie sa cureti cateii de usturoi! E o munca de bucatarie meticuloasa, care poate scoate din sarite si un om calm, d-apai unul coleric. Asta daca nu cunosti trucul ideal de curatare a cateilor de usturoi. E simplu si eficient! Nu ai nevoie de ustensile speciale!

Condimentele din comert nu sunt neaparat nesanatoase, insa nu ofera intotdeauna gustul dorit de tine. Din aceasta cauza, ai putea incerca sa faci condimentele la tine acasa. Nu e deloc dificil. Iata 3 retete de condimente pe care cu siguranta le vei pregati in mod repetat!

Lumea condimentelor este atat de diversa incat cu greu iti poti da seama daca ai cumparat un produs autentic sau unul de o calitate reprobabila ori chiar contrafacut. Exista, din fericire, posibilitatea de a verifica produsul respectiv. Orice condiment autentic are caracteristicile sale.

Varza este o leguma preparata in zeci de retete peste tot in Romania si nu numai. Una dintre intrebuintarile sale? In conserve! Pentru astazi, ti-am pregatit o reteta speciala: rulouri de varza! Excelente pe tot parcursul iernii!

Micul dejun trebuie sa fie consistent ca sa iti mearga bine toata ziua! Asadar, inainte de cafeluta clasica, ar fi bine sa mananci serios si sanatos. Pentru asta, exista o reteta speciala, pe care, cu siguranta, o vei tot prepara. Un deliciu!