Supe / Ciorbe

Ai pofta de o supa sau de o ciorba? Invata cum sa prepari supe si ciorbe gustoase de legume sau carne si testeaza-ti talentul culinar incercand retetele care iti fac cu ochiul!

 

Clasica supa de legume sau de gaina poate fi imbogatita cu puf de ou, adaugat spre sfarsitul procesului termic.

Frecateii sunt o alternativa a clasicilor taitei de casa si se folosesc la supade legume cu sau fara carne.

Supa de carne cu legume poate fi imbogatita si servita cu turnatei de casa.

Supa poate fi servita cu taitei, galuste, dar si cu gogosele de marimea unei nuci.

Clasicii taitei sunt inlocuiti cu gogosele, realizate din acelasi aluat ca pentru taitei, doar cu forma diferita.

Supa cu patratele de svaiter sau parmezan se obtine din taitei de casa preparati in ajun ca sa aiba timp sa se usuce.

Supa cu patratele se obtine din taitei de casa taiati in forma de patratele care au fost preparati cu cel putin o zi inainte de intrebuintare.

Reteta de mai jos contine ingrediente pentru 8 persoane. Supa se face cu taitei de casa.  

Ingrediente aluat de taitei:

Supa cu galuste de gris se poate prepara cu sau fara carne.

Supa de orez se prepara in principal ca si cea de gris cu deosebirea ca se schimba ingredientul principal.

Supa de gris se prepara din legume cu gris si poate fi consumata cu verdeata la ora pranzului sau la cina.

Ingrediente:

Supa de pasare se poate obtine dupa preferinte din gaina, pui sau curcan, cu deosebirea ca pasarea tanara fierbe mai repede.

Considerata un remediu naturist in raceli, supa de carne se poate prepara din gaina, pui sau vita.

Ciorba de hribi se prepara la fel ca si cea de bureti, in sensul ca se folosesc ingrediente similare.

Ciorba se poate pregati cu buretii proaspeti, cum au fost culesi din padure, sau cu bureti uscati pentru iarna.

Ciorba de chitici sau de pesti marunti se prepara similar cu cea de crap sau morun.

Ciorba obtinuta din cap de nisetru sau morun se prepara similar cu cea de crap, iar procesul termic dureaza aproximativ o ora.

Ciorba de peste se poate acri atat cu bors, cat si cu zeama de varza.

Apreciata in special in Delta Dunarii si la Marea Neagra, ciorba de crap cu bors se prepara in aproximativ 30 de minute.

Sarbusca este o ciorba de legume acrita cu zer de oaie, care se prepara mai ales in nordul Moldovei.