Supe / Ciorbe

Ai pofta de o supa sau de o ciorba? Invata cum sa prepari supe si ciorbe gustoase de legume sau carne si testeaza-ti talentul culinar incercand retetele care iti fac cu ochiul!

 

Comparativ cu supa de zarzavat din bucataria traditionala romaneaca, supa frantuzeasca de zarzavat foloseste in plus varza, salata, dar si zahar.

Ingrediente:

Aceasta supa campeneasca sau taraneasca este un amestec de legume care se drege cu ou si smantana.

O reteta de post, ideala si pentru vegetarieni este supa de zarzavat.

Supa de zarzavat nu are grasime, de aceea puteti adauga la sfarsit o lingura de ulei.

Pentru supa cu galuste din cascaval puteti folosi mai multe legume, cum ar fi broccoli, mazare, ardei, dar si radacinoase.

O alta varianta de galuste sunt cele facute din cartofi.

Comparativ cu clasica supa cu galuste din gris mai putin cunoscuta si apreciata este reteta de supa cu galuste de orez.

Ca alternativa la galustele de gris sau orez exista varianta cu carne.

Clasica supa de legume sau de gaina poate fi imbogatita cu puf de ou, adaugat spre sfarsitul procesului termic.

Frecateii sunt o alternativa a clasicilor taitei de casa si se folosesc la supade legume cu sau fara carne.

Supa de carne cu legume poate fi imbogatita si servita cu turnatei de casa.

Supa poate fi servita cu taitei, galuste, dar si cu gogosele de marimea unei nuci.

Clasicii taitei sunt inlocuiti cu gogosele, realizate din acelasi aluat ca pentru taitei, doar cu forma diferita.

Supa cu patratele de svaiter sau parmezan se obtine din taitei de casa preparati in ajun ca sa aiba timp sa se usuce.

Supa cu patratele se obtine din taitei de casa taiati in forma de patratele care au fost preparati cu cel putin o zi inainte de intrebuintare.

Reteta de mai jos contine ingrediente pentru 8 persoane. Supa se face cu taitei de casa.  

Ingrediente aluat de taitei:

Supa cu galuste de gris se poate prepara cu sau fara carne.

Supa de orez se prepara in principal ca si cea de gris cu deosebirea ca se schimba ingredientul principal.

Supa de gris se prepara din legume cu gris si poate fi consumata cu verdeata la ora pranzului sau la cina.

Ingrediente:

Supa de pasare se poate obtine dupa preferinte din gaina, pui sau curcan, cu deosebirea ca pasarea tanara fierbe mai repede.