Supe / Ciorbe

Ai pofta de o supa sau de o ciorba? Invata cum sa prepari supe si ciorbe gustoase de legume sau carne si testeaza-ti talentul culinar incercand retetele care iti fac cu ochiul!

 

Supa crema, numita si consomme se obtine din zarzavat, dar si din alte legume, cum ar fi morcov, fasole boabe, cartofi sau conopida.

In continuare va propunem o supa deasa de fasole boabe.

Pentru aceasta supa se aleg ciuperci tinere si proaspete

Supa de cartofi cu praz este o supa de zarzavat de post care poate fi consumata in perioadele de post din an.

Supele creme, numite si consomeuri se prepara dintr-o serie de legume.

Pentru supa de cartofi se pregateste un rantas din grasime (unt sau ulei), ceapa si faina.

Supa de morcovi, ca si toate supele de zarzavat, se poate pregati, in lipsa de zeama de carne, cu apa in care am fiert alt zarzavat, de pilda, fasole boabe sau verde, conopida, sparanghel, mazare etc.

Comparativ cu supa de zarzavat din bucataria traditionala romaneaca, supa frantuzeasca de zarzavat foloseste in plus varza, salata, dar si zahar.

Ingrediente:

Aceasta supa campeneasca sau taraneasca este un amestec de legume care se drege cu ou si smantana.

O reteta de post, ideala si pentru vegetarieni este supa de zarzavat.

Supa de zarzavat nu are grasime, de aceea puteti adauga la sfarsit o lingura de ulei.

Pentru supa cu galuste din cascaval puteti folosi mai multe legume, cum ar fi broccoli, mazare, ardei, dar si radacinoase.

O alta varianta de galuste sunt cele facute din cartofi.

Comparativ cu clasica supa cu galuste din gris mai putin cunoscuta si apreciata este reteta de supa cu galuste de orez.

Ca alternativa la galustele de gris sau orez exista varianta cu carne.

Clasica supa de legume sau de gaina poate fi imbogatita cu puf de ou, adaugat spre sfarsitul procesului termic.

Frecateii sunt o alternativa a clasicilor taitei de casa si se folosesc la supade legume cu sau fara carne.

Supa de carne cu legume poate fi imbogatita si servita cu turnatei de casa.

Supa poate fi servita cu taitei, galuste, dar si cu gogosele de marimea unei nuci.

Clasicii taitei sunt inlocuiti cu gogosele, realizate din acelasi aluat ca pentru taitei, doar cu forma diferita.

Supa cu patratele de svaiter sau parmezan se obtine din taitei de casa preparati in ajun ca sa aiba timp sa se usuce.