Supe / Ciorbe

Ai pofta de o supa sau de o ciorba? Invata cum sa prepari supe si ciorbe gustoase de legume sau carne si testeaza-ti talentul culinar incercand retetele care iti fac cu ochiul!

 

Aceasta reteta se prepara similar cu supa de linte, insa difera consistenta deoarece legumele din supa se paseaza dupa fierbere.

Lintea este similara la gust si la aspect cu fasolea boabe. Deci, daca va place fasolea uscata, puteti incerca si o supa de linte.

Daca vrei sa incerci o reteta vegetariana cu gust acrisor poti incerca supa de macris imbogatita cu smantana.

Pentru aceasta reteta mazarea se pune la inmuiat din ajun ca sa se fragezeasca.

Ingrediente:

- 4 litri apa,
- 400 grame mazare uscata,
- un morcov mic,
- o ceapa mica,
- o felie de slanina,
- 1/2 lingura unt  sau o lingura ulei,
- 1/2 lingurita zahar,
- sare.

Mod de preparare:

Vara, cand apare mazarea verde, adeptii acestei legume pot prepara o supa crema de mazare boabe cu verdeata.

Pentru zilele de post, zeama de carne poate fi inlocuita cu supa limpede de zarzavat.

Supa crema, numita si consomme se obtine din zarzavat, dar si din alte legume, cum ar fi morcov, fasole boabe, cartofi sau conopida.

In continuare va propunem o supa deasa de fasole boabe.

Pentru aceasta supa se aleg ciuperci tinere si proaspete

Supa de cartofi cu praz este o supa de zarzavat de post care poate fi consumata in perioadele de post din an.

Supele creme, numite si consomeuri se prepara dintr-o serie de legume.

Pentru supa de cartofi se pregateste un rantas din grasime (unt sau ulei), ceapa si faina.

Supa de morcovi, ca si toate supele de zarzavat, se poate pregati, in lipsa de zeama de carne, cu apa in care am fiert alt zarzavat, de pilda, fasole boabe sau verde, conopida, sparanghel, mazare etc.

Comparativ cu supa de zarzavat din bucataria traditionala romaneaca, supa frantuzeasca de zarzavat foloseste in plus varza, salata, dar si zahar.

Ingrediente:

Aceasta supa campeneasca sau taraneasca este un amestec de legume care se drege cu ou si smantana.

O reteta de post, ideala si pentru vegetarieni este supa de zarzavat.

Supa de zarzavat nu are grasime, de aceea puteti adauga la sfarsit o lingura de ulei.

Pentru supa cu galuste din cascaval puteti folosi mai multe legume, cum ar fi broccoli, mazare, ardei, dar si radacinoase.

O alta varianta de galuste sunt cele facute din cartofi.

Comparativ cu clasica supa cu galuste din gris mai putin cunoscuta si apreciata este reteta de supa cu galuste de orez.

Ca alternativa la galustele de gris sau orez exista varianta cu carne.