Supe / Ciorbe

Ai pofta de o supa sau de o ciorba? Invata cum sa prepari supe si ciorbe gustoase de legume sau carne si testeaza-ti talentul culinar incercand retetele care iti fac cu ochiul!

 

O supa consistenta foarte apreciata in Italia este supa minestrone.

Supa de chimen este o reteta sanatoasa usor de preparat.

Supa si ciorba de salata este o reteta de primavara, cel putin la fel de gustoasa ca si supa de spanac.

Supele de primavara preparate din verdeturi au rolul de a subtia sangele.

Supa de ceapa este un remediu natural pentru raceala, dar si o importanta sursa de iod.

De reteta cu supa de varza folosita in dieta de slabire a auzit toata lumea, dar acest preparat se gateste in mai multe feluri.

Iata cum se face o supa de varza consistenta.

Fie ca iti place supa crema de gulii sau preferi supa simpla cu dressing de ou si smantana, cert este ca trebuie sa prepari cel putin o data supa de gulii.

Considerat cel mai sanatos desert de toamna, din dovleac se obtin diverse preparate, de la el consumandu-se atat miezul, cat si semintele.

Aceasta reteta se obtine dintr-un mix de legume fierte si trecute prin sita.

O supa crema de gulii poate fi pregatita in orice perioada a anului pentru ca este gustoasa si hranitoare.

Aceasta reteta cremoasa poate fi servita inclusiv copiilor mici incepand cu varsta de 10  luni, cu conditia sa nu aiba intoleranta la ou sau gluten.

Desi in tara noastra sparanghelul nu este o leguma foarte cautata, pentru gospodinele care vor sa testeze o supa crema de sparanghel, pot prepara aceasta reteta.

O reteta racoritoare, ideala pentru zilele de post este supa de rosii cu usturoi.

Daca nu consumi carne, dar in schimb mananci oua si smantana, noi iti propunem o reteta de supa de rosii consistenta.

Aceasta reteta se prepara similar cu supa de linte, insa difera consistenta deoarece legumele din supa se paseaza dupa fierbere.

Lintea este similara la gust si la aspect cu fasolea boabe. Deci, daca va place fasolea uscata, puteti incerca si o supa de linte.

Daca vrei sa incerci o reteta vegetariana cu gust acrisor poti incerca supa de macris imbogatita cu smantana.

Pentru aceasta reteta mazarea se pune la inmuiat din ajun ca sa se fragezeasca.

Ingrediente:

- 4 litri apa,
- 400 grame mazare uscata,
- un morcov mic,
- o ceapa mica,
- o felie de slanina,
- 1/2 lingura unt  sau o lingura ulei,
- 1/2 lingurita zahar,
- sare.

Mod de preparare:

Vara, cand apare mazarea verde, adeptii acestei legume pot prepara o supa crema de mazare boabe cu verdeata.

Pentru zilele de post, zeama de carne poate fi inlocuita cu supa limpede de zarzavat.