Spanacul este o planta bogata in nutrienti esentiali pentru sanatatea oricarui organism. In plus, se gateste foarte usor, iar de gustul sau inconfundabil e foarte greu sa nu te indragostesti. Asa ca am hotarat sa iti prezentam o reteta care sa contina din plin aceasta planta minunata. Nu, nu ne referim la clasica mancare de spanac, ci la...borsul de spanac.
Supe / Ciorbe
Ai pofta de o supa sau de o ciorba? Invata cum sa prepari supe si ciorbe gustoase de legume sau carne si testeaza-ti talentul culinar incercand retetele care iti fac cu ochiul!
Fie ca e vorba de ciorba de perisoare, ciorba de burta sau ciorba de fasole, ciorba este nelipsita de pe masa romanilor! Mai jos va oferim 5 retete delicioase din fiecare tip de ciorba!
Astazi, iti prezentam o reteta care se prepara din batrani, mai ales in zona Ardealului. Ne referim la ciorba de burechite, o mancare traditionala care va fi gata cam in doua ore. Gospodinele sa ramana, asadar, pe receptie.
Astazi, iti prezentam o reteta pentru o supa de sezon foarte gustoasa si plina de vitamine: supa crema de sfecla rosie. In plus, minunatia nu e deloc dificil de facut, chiar si un bucatar incepator putand s-o preparare in circa 45 minute. Unul cu experienta, are nevoie de doar jumatate de ora.
Astazi, iti prezentam o reteta autohtona de bors tiganesc! Daca inca nu stii, borsul inseamna o ciorba mai acra. Asadar, sa vedem despre ce este vorba.
Raceala ne da tarcoale la orice pas. Oricat am incerca sa o evitam, ne poate lovi cand ne e lumea mai draga. Sigur ca metodele de prevenire sunt nenumarate si de cele mai multe ori eficiente. In capul listei, am pune alimentatia. Cu cat aceasta este mai sanatoasa, cu atat virusul va sta mai departe de organismul tau. Iata o reteta din aceasta gama: supa de legume pentru imunitate; se prepara foarte simplu si reprezinta o bomba de vitamine.
Ciorba de linte si naut cu afumatura - o minunatie culinara, pe care daca n-ai incercat-o, pana acum, nu stii ce ai pierdut! Gustul si ingredientele sanatoase fac din aceasta ciorba una pe care vei dori sa o gusti frecvent. Iata reteta.
Supa crema de morcov cu turta poate suna prea putin atractiv pentru multi dintre romani. In realitate, aceasta supa este o minunatie gustoasa si sanatoasa, pe care iti recomandam sa o prepari cat mai des.
Canicula poate fi combatuta pe multe cai. In primul rand, fereste-te pe cat posibil de ea. In al doilea rand, bea multa apa si instaleaza in casa un aparat de aer conditionat. Daca nu ai posibilitati financiare, cumpara macar un ventilator. In al treilea rand si la fel de important, ai grija la alimentatie: mananca racoritor!
Supa de mazare si menta are un gust aparte si se prepara relativ repede: cam intr-o jumatate de ora. Poate fi consumata oricand, insa e indicata mai ales in sezonul cald, cand canicula ne da atatea batai de cap.
Conopida si afumatura, in aceeasi mancare - o combinatie pe care, probabil, unii dintre voi n-o credeau posibila. EI bine, nu numai ca e posibila, dar iese o mancare de te lingi pe degete! Vorbim despre ciorba de conopida cu afumatura.
Supa de rosii este minunata, indiferent in ce sezon o consumi. Sigur, ca sa o poti prepara iarna, e nevoie sa conservi rosiile. Oricand ai face-o, insa, aceasta supa iti va incanta papilele gustative, fiind usoara si in acelasi timp consistenta.
Astazi, iti prezentam o reteta speciala de ciorba din estul Transilvaniei, mai exact din judetul Harghita. Este vorba despre ciorba cu maruntaie de pasare acrita cu moare de varza sau, pe scurt, zama acra.
Ciorba deasa este o adevarata bomba de vitamine, plina de zarzavaturi! E ideala pentru vegetarieni, pentru cei care tin post si pentru cei care vor sa faca o curatare a organismului dupa consumul excesiv de carne.
Ciorba de ied a la grec este considerata de catre maestrii bucatari una dintre cele mai bune ciorbe pregatite din acest tip de carne. Daca doresti, poti schimba carnea cu cea de miel. Va iesi la fel de gustoasa!
Borsul rusesc se prepara cu sfecla rosie, care ii schimba gustul si culoarea, dar si cu multe legume, care il fac consistent si satios , chiar daca nu contine proteine sau grasime animala.
Ciorba cu oase de porc si conopida este ideala pentru sezonul rece. Carnea de porc este asociata cu alimentatia din aceasta perioada, la fel si conopida, asa ca nu sta pe ganduri: gateste o ciorba delicioasa, rapid si ieftin!
Ciorba radauteana este gustoasa, sanatoasa, mai usoara decat ciorba de burta si foarte usor de preparat.
Ciorba de rata se aseamana la gust cu cea de pui, insa e nevoie de mai multa rabdare in pregatirea ei. Daca e preparata cum trebuie, va oferi un gust de neuitat!
Ciorba de perisoare este printre cele mai apreciate preparate traditionale romanesti. Astazi, iti prezentam o reteta care o sa ti se para, probabil, inedita: ciorba de perisoare cu varza rosie.
Cele mai citite
Abonare