Supe / Ciorbe

Ai pofta de o supa sau de o ciorba? Invata cum sa prepari supe si ciorbe gustoase de legume sau carne si testeaza-ti talentul culinar incercand retetele care iti fac cu ochiul!

 

Consumata si in dieta Montignac, ciorba de stevie este ideala pentru sezonul de primavara si in Postul Mare.

O ciorba modesta si economica poate fi numita ciorba din crupe de porumb sau pasat.

O ciorba de verdeturi ideala pentru sezonul de primavara este cea de urzici.

Daca vrei sa iti detoxifici organismul si sa te vitaminizezi in acelasi timp, alege pentru felul principal de la masa de pranz sau de la cina o ciorba racoritoare cu verdeturi asortate.

De post sau cu afumatura, ciorba de fasole boabe trebuie inclusa in meniu daca doriti sa beneficiati de proprietatile gustative si nutritive ale acestei legume.

Usor de preparat, ciorba de cartofi este una economica pentru ca se prepara din ingrediente putine si ieftine.

Cartoful este printre cele mai folosite legume de la noi din tara, dar, asezonat cu sfecla, valoarea nutritiva a unei ciorbe de legume creste considerabil.

Reteta racoroasa pentru zilele toride de vara, ciorba de cartofi si fasole verde se prepara similar cu ciorba de fasole verde, cu diferenta ca jumatate din cantitatea de fasole este inlocuita cu cartofi.

O reteta de vara cu legume verzi este ciorba de fasole verde.

O reteta de legume gustoasa si sanatoasa, care poate fi servita inclusiv de lacto-vegetarieni este ciorba cu dovlecei.

Un preparat culinar traditional obtinut din carne tocata si legume este ciorba de dovlecei umpluti care se serveste ca fel principal impreuna cu dressing de smantana si ou.

Inclusa chiar si in meniul copiilor care au implinit 10 luni, ciorba de perisoare este printre cele mai apreciate preparate traditionale romanesti.

Inclusa in majoritatea meniurilor de restaurant, ciorba de burta se prepara usor, mai ales daca luati din comert ciorba prefiarta, gata portionata. In acest caz, se urmeaza instructiunile de pe pachetul cumparat.

Ciorba de potroace este o mancare traditionala care se prepara mai ales dupa ospatul de a doua zi dupa nunta.

Ciorba de pui este un preparat lichid gustos si satios care se acreste cu bors.

Ciorba de pasare este un preparat lichid usor si sanatos pe baza de carne de pui, gaina sau curcan, in amestec cu zarzavat si orez sau taitei.

Reteta apreciata in Orient, ciorba de berbec se consuma foarte frecvent in randul popoarelor arabe.

Alternativa la ciorba de miel pentru masa de Paste poate fi considerata si ciorba de berbecut.

Specifica sarbatorilor pascale, ciorba de miel este un preparat traditional romanesc.

Ciorba de vitel are aceleasi ingrediente ca si ciorba taraneasca de vita, numai ca se drege cu smantana si ou, ca si ciorba ruseasca.