Supe / Ciorbe

Ai pofta de o supa sau de o ciorba? Invata cum sa prepari supe si ciorbe gustoase de legume sau carne si testeaza-ti talentul culinar incercand retetele care iti fac cu ochiul!

 

Considerata un remediu naturist in raceli, supa de carne se poate prepara din gaina, pui sau vita.

Ciorba de hribi se prepara la fel ca si cea de bureti, in sensul ca se folosesc ingrediente similare.

Ciorba se poate pregati cu buretii proaspeti, cum au fost culesi din padure, sau cu bureti uscati pentru iarna.

Ciorba de chitici sau de pesti marunti se prepara similar cu cea de crap sau morun.

Ciorba obtinuta din cap de nisetru sau morun se prepara similar cu cea de crap, iar procesul termic dureaza aproximativ o ora.

Ciorba de peste se poate acri atat cu bors, cat si cu zeama de varza.

Apreciata in special in Delta Dunarii si la Marea Neagra, ciorba de crap cu bors se prepara in aproximativ 30 de minute.

Sarbusca este o ciorba de legume acrita cu zer de oaie, care se prepara mai ales in nordul Moldovei.

Consumata si in dieta Montignac, ciorba de stevie este ideala pentru sezonul de primavara si in Postul Mare.

O ciorba modesta si economica poate fi numita ciorba din crupe de porumb sau pasat.

O ciorba de verdeturi ideala pentru sezonul de primavara este cea de urzici.

Daca vrei sa iti detoxifici organismul si sa te vitaminizezi in acelasi timp, alege pentru felul principal de la masa de pranz sau de la cina o ciorba racoritoare cu verdeturi asortate.

De post sau cu afumatura, ciorba de fasole boabe trebuie inclusa in meniu daca doriti sa beneficiati de proprietatile gustative si nutritive ale acestei legume.

Usor de preparat, ciorba de cartofi este una economica pentru ca se prepara din ingrediente putine si ieftine.

Cartoful este printre cele mai folosite legume de la noi din tara, dar, asezonat cu sfecla, valoarea nutritiva a unei ciorbe de legume creste considerabil.

Reteta racoroasa pentru zilele toride de vara, ciorba de cartofi si fasole verde se prepara similar cu ciorba de fasole verde, cu diferenta ca jumatate din cantitatea de fasole este inlocuita cu cartofi.

O reteta de vara cu legume verzi este ciorba de fasole verde.

O reteta de legume gustoasa si sanatoasa, care poate fi servita inclusiv de lacto-vegetarieni este ciorba cu dovlecei.

Un preparat culinar traditional obtinut din carne tocata si legume este ciorba de dovlecei umpluti care se serveste ca fel principal impreuna cu dressing de smantana si ou.

Inclusa chiar si in meniul copiilor care au implinit 10 luni, ciorba de perisoare este printre cele mai apreciate preparate traditionale romanesti.