Retete

Esti un gurmand? Iti place sa gatesti? Descopera ponturile si retetele noastre prin care poti fi "chef" in propria bucatarie!

Carne Salate Aperitive / Garnituri Paste Peste Pizza Dulciuri Bauturi Legume si condimente Sosuri Supe / Ciorbe Mancare legume

Sfecla este o radacinoasa foarte populara, deoarece contine o multime de vitamine si minerale benefice. Se foloseste, de asemenea, intr-o multitudine de retete, iar atunci cand este gatita corespunzator ofera o aroma bogata. Exista multe moduri de a pregati sfecla, dar una dintre cele mai sanatoase metode este fierberea, care inmoaie radacina, fara a-i reduce din proprietati.

Salata de rosii si castraveti este o prezenta apetisanta pe mesele romanilor, cu predilectie in sezonul cald. Ce ai zice, insa, daca ai putea sa o consumi pe indelete si iarna? Se poate! Si nu! Nu trebuie neaparat sa cumperi legume proaspete, foarte scumpe in aceasta perioada. Avem o reteta de conserva pe care cu siguranta o vei incerca!

Marinarea ii sporeste considerabil aroma somonului, pastrandu-i, in egala masura, gustul unic. Spre deosebire de carnea rosie, pestele se marineaza cel mult o ora sau mai putin in cazul marinadelor(marinatelor) mai acide. Azi, ti-am pregatit 3 retete de somon marinat, printre care si una foarte interesanta din Nordul Europei.

Sprotul e un peste foarte cunoscut in Romania, fiind servit, cu predilectie, pe Litoral in timpul sezonului cald. Il stii cu siguranta! E prajit si poate fi confundat cu hamsia! Acest popular peste poate fi gatit si in alte moduri, evident. Azi, ti-am pregatit o reteta mai putin populara, dar ideala pentru cina. Iti vei da pe spate familia si oaspetii!

Azi, iti prezentam o reteta excelenta de sos picant pentru iarna. Are la baza binecunoscutele rosii. Se prepara foarte simplu si nu necesita sterilizare.

Te gandesti deja la conservele pentru iarna? Daca da, te sfatuim sa iei in cosiderare si aceasta reteta. Este vorba despre dovlecei marinati. Nu e o reteta foarte complicata, iar gustul te va da pe spate, fara indoiala.

Iti place sa savurezi o Coca-Cola rece? Ne-am mira sa spui nu, mai ales in zilele toride de vara. Stim ca o bei. Poate o savurezi mai des, poate mai rar, la temperatura camerei, putin rece sau foarte rece... Ce ai spune, insa, daca am adauga o metoda diferita de servire? Credem ca ti-ar placea. Ne referim la Coca-Cola gheata sau slushie, cum o numesc americanii.

Chiftelele de somon reprezinta o alternativa supergustoasa la fileul obisnuit de somon. Nu trebuie sa fii chef pentru a le prepara si nici nu dureaza foarte mult. In plus, poti servii acese minunatii in mai multe feluri: intr-un burger, alaturi de salatele preferate sau cu diverse garnituri.

Vrei sa prepari o pizza aparte, care-i va da pe spate chiar si pe cei mai mofturosi invitati? Daca da, avem reteta ideala. Ne referim la pizza hawaiiana. Aceasta iese in evidenta prin combinatia unica de arome care incorporeaza felii dulci de ananas si bucati de sunca cu sos traditional de pizza si branza mozzarella maruntita. Mai mult, poti sa te joci, iesind putin din reteta clasica! Poti adauga ingrediente suplimentare precum ceapa dulce Vidalia sau ardei iute!

Rosiile pot fi conservate in multe feluri in varianta gogonele sau atunci cand ajung la maturitate. Dintre toate retetele de conservare, ne-am oprit azi asupra uneia care n-are in compozitie otet, un lichid cu care nu se impaca toata lumea!

Ai mancat vreodata porumb fiert? Ne e greu sa credem ca nu! Daca iti place, afla ca il poti prepara cu usurinta acasa. Iese grozav si te costa mai putin decat daca l-ai cumpara de la vanzatorii ambulanti. Azi, iti prezentam o reteta rapida de pregatire a porumbului. Dureaza doar 10 minute!

Sashimi este un preparat delicios din peste ce isi are originea in indepartata Japonie. Se serveste cu sos wasabi, sos de soia, legume proaspete si orez. Azi, iti prezentam reteta originala de sashimi!

Ai scapat sare multa in mancarea preferata? Nu te enerva si nici nu arunca alimentele deja gatite! Ni se intampla multora dintre noi, mai ales daca nu obisnuim sa gustam in timpul prepararii. Din fericire, exista solutii destule pentru a desara mancarea! Trebuie doar sa intelegi cum interactioneaza sarea cu alte arome.

Pepenele verde, cunoscut si ca pepene rosu, este un deliciu, mai ales in sezonul cald. Suntem convinsi ca te delectezi frecvent cu acest fruct minunat, cel putin in zilele toride. De asemenea, credem ca arunci coaja pepenelui. Te sfatuim sa n-o mai faci! Poti prepara deserturi fantastice din ea!

Lintea este o planta erbacee din familia leguminoaselor foarte apreciata pentru semintele sale. Seamana la gust cu fasolea si cu mazarea. A fost aliment de baza inca din vechime in Orientul Mijlociu. Incet si sigur, lintea a devenit populara pe intreg Mapamondul, fiind foarte usor de preparat si de digerat. Astazi, iti vom arata cum sa cresti foarte simplu mugurii(germenii) de linte si ei foarte sanatosi in diferite mancaruri precum supe sau tocane!

Vrei sa prepari homar, dar ti se pare prea dificil de gatit sau poate prea scump? Daca da, ai o varianta putin mai simpla si mai economica. Ne referim la cozile de homar! Le gasesti in hipermarketuri si in pietele de peste. De obicei, se comercializeaza cozi de homari spinosi(languste). Mai rar, gasesti si cozi de homari americani(de Atlantic/din Maine). Nu e rau deloc, deoarece prima varianta este mai carnoasa.

Exista o multime de retete pentru dulceata de cirese. Cam orice soi de cirese se potriveste pentru aceasta delicatese, de la cele albe, pana la specialele cirese amare. Azi, ne axam pe o reteta simpla care are la baza ciresele dulci.

Tortul fara coacere e simplu de facut si nu necesita mult timp. El reprezinta o optiune grozava pentru copiii care nu pot folosi inca un cuptor si evident pentru cei care inca nu au un cuptor. Un alt avantaj major? Tortul fara coacere este la fel de gustos precum variantele sale preparate in cuptor! Gata cu introducerea! Mai jos iti prezentam 4 retete minunate de tort fara coacere. Nu rata niciuna!

Iti place ovazul, dare te-ai saturat de acelasi gust oferit in fiecare dimineata de fulgii de ovaz? Suferi de intoleranta la gluten? Daca raspunsurile sunt pozitive la aceste doua intrebari, atunci ar trebui sa treci la consumul de faina de ovaz! O poti cumpara din comert, dar e mai sigura si mai sanatoasa, daca o obtii in propria bucatarie!

Prazul este o planta erbacee legumicola din familia liliaceelor, inrudita cu ceapa. Poate fi consumat in stare cruda, adaugat in supe si inclus in diverse preparate cu carne sau vegetariene. Uneori, prazul poate fi greu de taiat, din cauza frunzelor sale mai dure. Cu un cutit ascutit si cu tehnica adecvata, insa, nu e mai greu de manevrat decat alte legume.