Retete

Esti un gurmand? Iti place sa gatesti? Descopera ponturile si retetele noastre prin care poti fi "chef" in propria bucatarie!

Carne Salate Aperitive / Garnituri Paste Peste Pizza Dulciuri Bauturi Legume si condimente Sosuri Supe / Ciorbe Mancare legume

Ideala pentru persoanele cu stomacul sensibil, salata de ardei copti este un fel de mancare apreciat in bucataria romaneasca.

De post sau cu afumatura, ciorba de fasole boabe trebuie inclusa in meniu daca doriti sa beneficiati de proprietatile gustative si nutritive ale acestei legume.

Pentru cei care vor sa manance sanatos si nu suporta prajelile din motive de sanatate, o solutie rapida de preparare a crapului este cea la gratar.

La fel de gustoase ca si crochetele, sunt chiftelele de peste. Acestea pot fi servite cu sos de rosii sau cu o portie de cartofi prajiti ori legume asortate fierte la abur.

Pregatit doar din cozi sau din raci intregi, pilaful de crustacee este un preparat obisnuit in Delta Dunarii sau la mare.

Vinetele aduc organismului un important aport de potasiu, magneziu, vitamina B6 si vitamina C.

Servite adeseori in combinatie cu ceapa sub forma de salata, vinetele sunt asortate cu aceasta leguma care ne stoarce lacrimile si atunci cand sunt marinate in otet.

Consumati vara cu placere in salate asortate cu rosii sau umpluti cu orez si carne, ardeii pot fi pregatiti pentru iarna in otet si umpluti cu zarzavaturi.

Chiar daca rasolul de vita este mai tare ca si consistenta, el poate fi consumat fiert si servit alaturi de zarzavatul de supa, cu smantana sau cu sos de ciuperci.

O reteta cu tenta ungureasca este papricasul de vitel care se obtine din carne de manzat, legume si galuste.

Ingrediente:

Mielul cu macris este un preparat culinar care se gateste in bucataria romaneasca primavara, in perioada Pastelui.

Carnea de purcel cu varza acra se prepara intr-un timp mai indelungat decat reteta de varza dulce cu porc deoarece varza murata fierbe mai greu.

Creierul se poate praji si consuma ca atare sau se prepara un aluat in care este imbracat. Creierul de vita se prajeste crud sau se fierbe mai intai ca sa ramana curat.

Ingrediente:

Puiul cu fasole verde este un preparat usor de realizat care poate fi servit la sfarsitul verii, inceputul toamnei cand fasolea pastai se gaseste din abundenta.

Asa cum stim deja, preparatele cu carne de iepure sunt sanatoase daca in loc de vanat se foloseste carnea de iepure crescut la curte.

Salata de vinete este o specialitate culinara romaneasca preparata din vinete coapte si tocate marunt, impreuna cu ulei, sare si ceapa tocata.

Usor de preparat, ciorba de cartofi este una economica pentru ca se prepara din ingrediente putine si ieftine.

Atunci cand aveti posibilitatea sa preparati in aer liber o carne suculenta la protap, puteti inlocui carnea de porc, de oaie sau de berbecut cu un crap mare si proaspat, pescuit chiar de dumneavoastra.

Gogosarii murati in otet sunt printre cele mai apreciate conserve de iarna.

Pentru ca sezonul usturoiului verde este foarte scurt si acopera doar o parte din primavara, ca sa nu ii duceti dorul in celelalte anotimpuri, il puteti conserva in otet.