Retete

Esti un gurmand? Iti place sa gatesti? Descopera ponturile si retetele noastre prin care poti fi "chef" in propria bucatarie!

Carne Salate Aperitive / Garnituri Paste Peste Pizza Dulciuri Bauturi Legume si condimente Sosuri Supe / Ciorbe Mancare legume

O reteta de week-end gustoasa si sanatoasa, care se prepagateste cat ai zice “peste” este crapul la cuptor.

Multe gospodine se pregatesc din timp pentru sezonul rece si isi incarca congelatorul si camara cu o multime de zarzavat pentru ciorba si mancaruri.

Pentru amatorii de supa, se conserva pentru iarna legume combinate: rosii, radacinoase, dar si alte legume dupa preferinta.

Bulionul de ardei rosii se obtine similar celui din rosii uscate, doar ca la aceasta reteta se adauga si cateva tomate.

Scrumbia este unul dintre pestii grasi, dar gustosi care se gasesc in apele noastre. Scrumbia poate fi gatita la gratar sau marinata.

Considerata un adevarat afrodisiac, telina are o multime beneficii asupra sanatatii, mai ales daca se consuma in stare cruda.

Avand in vedere ca scade tensiunea arteriala si lupta impotriva cancerului, telina chiar merita consumata cruda, dar si in ciorbe, mancaruri sau sub forma de salata.

Ingrediente salata de telina:

Un preparat culinar traditional obtinut din carne tocata si legume este ciorba de dovlecei umpluti care se serveste ca fel principal impreuna cu dressing de smantana si ou.

O reteta traditionala din Delta Dunarii ce se preteaza cu mamaliga este crapul la cuptor pe varza.

Pentru a manca pe durata sezonului rece rosii gustoase, conservate in propria locuinta fara amidon sau alti conservanti nocivi pentru organism, multi oameni prepara bulion de rosii. 

Pentru conservarea rosiilor uscate in bulion, se aleg rosii coapte, de preferinta rotunde sau prunisoare, deoarece au pulpa carnoasa, sunt mai putin apoase si au seminte putine.

Conservele de rosii sunt foarte apreciate in orice gospodarie, de aceea ele sunt preparate in diverse moduri de majoritatea gospodinelor.

Considerat hrana regilor, sparanghelul este comercializat si in Romania de cativa ani, si totusi putine gospodine se incumeta sa il gateasca.

Inclusa chiar si in meniul copiilor care au implinit 10 luni, ciorba de perisoare este printre cele mai apreciate preparate traditionale romanesti.

Pentru reteta de crap umplut cu ciuperci sau alte ingrediente (orez, diverse legume) se alege un peste proaspat, suficient de mare incat sa nu indesati in interiorul lui umplutura.

Crochetele de peste sunt o gustare calda foarte apreciata.

Conopida este o leguma gustoasa, care face parte din aceeasi familie de legume cu broccoli si varza.

Inclusa in majoritatea meniurilor de restaurant, ciorba de burta se prepara usor, mai ales daca luati din comert ciorba prefiarta, gata portionata. In acest caz, se urmeaza instructiunile de pe pachetul cumparat.

Crapul poate fi umplut cu ciuperci, cu diverse legume, cu orez, cu ficatei si chiar cu nuci!

Consumata calda in zilele de post, aceasta salata de vara se prepara usor si este mai gustoasa, daca folositi fasole grasa.

Ciorba de potroace este o mancare traditionala care se prepara mai ales dupa ospatul de a doua zi dupa nunta.