Retete

Esti un gurmand? Iti place sa gatesti? Descopera ponturile si retetele noastre prin care poti fi "chef" in propria bucatarie!

Carne Salate Aperitive / Garnituri Paste Peste Pizza Dulciuri Bauturi Legume si condimente Sosuri Supe / Ciorbe Mancare legume

Multa lume desconsidera mancarea de post deoarece optiunile ar fi limitate si de aceea mare parte renunta la a tine post. Din fericire lucrurile nu stau asa, exista o sumedenie de retete delicioase care inlocuiesc cu succes retetele pe baza de carne, lapte sau oua!

Salatele detoxifiante ajuta la curatarea organismului, fiind extrem de sanatoase si hranitoare si putand fi consumate in orice moment al zilei.

Ketchup-ul de casa se face din ingrediente naturale si contine doar 9 calorii, fiind  foarte sanatos si extrem de util in curele de slabire. Iata cum se prepara:

Laptele condensat este folosit ca ingredient in diferite deserturi si poate fi preparat acasa, pentru a economisi timp si bani. Iata 3 metode in acest sens:

Placinta de mere este un desert clasic, insa v-ati gandit vreodata sa o preparati intr-o crusta de mar?

Daca va place crema de whisky irlandez Baileys trebuie sa stiti ca o puteti prepara simplu si rapid acasa, dupa cum urmeaza:

Smoothie-urile sunt ideale pentru micul dejun sau ca gustare in timpul zilei, fiind sanatoase si hranitoare.

Untul de arahide este un aliment bogat in proteine, ce va confera energie pentru intreaga zi, in vitaminele E, B3 si B6, in magneziu, fier, zinc si acid folic, precum si in grasimi sanatoase, care ajuta la scaderea colesterolului nociv, prevenind bolile de inima.

Inghetata pe bat cu pepene verde, limeta si tequila este un rasfat racoritor, pentru adulti, in zilele toride de vara, fiind extrem de usor de preparat.

Friganelele sau french toast sunt ideale pentru micul dejun, pranz sau cina, fiind preferate atat de copii, cat si de adulti.

Smoothie-urile cu iaurt si fructe sunt delicioase si sanatoase, putand fi consumate la micul dejun sau ca gustare in timpul zilei.

Ciupercile uscate sunt pline de savoare, se pot folosi in multe feluri de mancare (supe, rizoto, paste) si pot fi pastrate timp indelungat.

Daca de Paste iti doresti sa testezi un desert aromat, fara aluat de cozonac, iti propunem sa incerci pasca cu branza de vaci.

Broccoli este o leguma foarte sensibila, care se ofileste destul de repede, daca nu este pastrat in conditii optime.

Untul topit se foloseste la gatirea diferitor preparate si nu este deloc greu de obtinut.

Vrei sa ai pe masa de Paste oua decorate cu orez si colorant alimentar? Atunci vezi ce trebuie sa faci.

Cuscusul este un preparat berber, facut din gris si faina de grau, care se serveste in mod traditional cu carne sau tocanita de legume, insa poate fi consumat si ca atare sau ca garnitura pentru o serie de alte preparate.

Daca va plac torturile de ciocolata, insa nu va incumetati sa faceti unul, deoarece vi se pare ca acest lucru este foarte complicat, iata o reteta simpla si rapida, la indemana oricui:

Inrosirea oualelor de Paste simbolizeaza in credinta ortodoxa mormantul lui Iisus Hristos care s-a deschis in noaptea Invierii.

Sosurile enchilada vegetariene sunt extrem de sanatoase si pot fi consumate in timpul postului, alaturi de diferite preparate.