Retete

Esti un gurmand? Iti place sa gatesti? Descopera ponturile si retetele noastre prin care poti fi "chef" in propria bucatarie!

Carne Salate Aperitive / Garnituri Paste Peste Pizza Dulciuri Bauturi Legume si condimente Sosuri Supe / Ciorbe Mancare legume

Pentru aceasta reteta se prepara un aluat dospit cu drojdie.

Fasolea verde cu omleta la cuptor este un fel de budinca cu legume si ou.

Mancarea de telina este un preparat cu legume si sos. Iata cum se prepara:

Pentru aceasta reteta se aleg gulii tinere.

Sufleul de branza cu albus poate fi servit atat in prima parte a zilei, ca si antreu cald sau la cina, cand avem nevoie de o masa usoara, dar consistenta si gustoasa in acelasi timp.

Inghetata de caise preparata in casa are un continut proteic mai ridicat datorita cremei de ou.

Ghiveciul fara carne este un preparat de post cu legume diverse, cum ar fi fasole verde, mazare, cartofi, telina, conopida, varza etc.

Sufleul de fasole verde se obtine ca orice tip de sufleu cu legume din fasole verde fideluta cu sos alb si oua.

Unii spun despre ciulamaua de ciuperci ca este mai gustoasa decat cea pregatita cu carne.

Din morcovi se poate prepara o mancare cu sos de smantana care poate fi servita ca atare sau pe post de garnitura pentru carne.

Daca deja stim cum se umple ceapa cu carne, iata si o reteta de post usor de preparat pentru ceapa umpluta.

Mancarea de dovlecei cu sos poate fi pregatita in diverse variante: cu smantana, cu sos de rosii sau cu sos alb.

Iata o reteta clasica de dovlecei cu sos alb:

Daca si tie iti place gustul dulceag al dovleceilor si nu ai timp sa pregatesti o mancare sofisticata in bucatarie, prepara dovlecei cu smantana.

Sufleul de parmezan este o reteta simpla, dar foarte hranitoare.

Inghetata de zmeura este extrem de apetisanta si se poate prepara vara din fructe de padure proaspete.

Indiferent de sezon, anumite legume se gasesc in stare proaspata, iar altele pot fi congelate.

Snitelul de legume este o alternativa a snitelului de carne, la fel ca si chiftelele de legume.

Ca sa fie mai gustoase, pentru chiftelele de legume se poate folosi un amestec de legume mai consistent cu oua si condimente.

Budinca de clatite cu legume poate fi servita ca felul doi la pranz, aceasta mancare fiind un inlocuitor pentru musacaua de legume.

Ciupercile pot fi preparate fierte, la cuptor sau pe gratar in fel si chip.