Colaceii cu unt si scortisoara pot reprezenta un desert minunat in orice moment al anului. De asemenea, vor crea un cadru special in zilele de sarbatoare, cand intreaga familie se aduna in jurul mesei.
Retete
Esti un gurmand? Iti place sa gatesti? Descopera ponturile si retetele noastre prin care poti fi "chef" in propria bucatarie!
Carne Salate Aperitive / Garnituri Paste Peste Pizza Dulciuri Bauturi Legume si condimente Sosuri Supe / Ciorbe Mancare legumeCiorba de ied a la grec este considerata de catre maestrii bucatari una dintre cele mai bune ciorbe pregatite din acest tip de carne. Daca doresti, poti schimba carnea cu cea de miel. Va iesi la fel de gustoasa!
Leurda este o planta incredibil de sanatoasa, avand multiple efecte beneefice asupra organismului nostru. Specifica primaverii, leurda mai este numita si „usturoiul salbatic”, datorita mirosului pe care il emana.
Tocanita de miel este o mancare gustoasa, potrivita in perioada sarbatorilor pascale. Sigur, daca iti place mult carnea de miel, o poti prepara in orice perioada a anului.
Cotletul de miel cu sparanghel alb iti va bucura, cu siguranta, intreaga familie de Paste. Asta daca il gatesti cum trebuie. Daca nu ai incercat aceasta reteta pana acum, iti dam o mana de ajutor.
Cozonacul trandafir cu stafide reprezinta o alternativa la cozonacul clasic, datorita aspectului deosebit. Gustos si aromat, acest cozonac este foarte potrivit pentru sarbatori si ocazii festive.
In perioadele de post, trebuie sa acorzi o atentie sporita alimentatiei, deoarece consumul deficitar al unor substante esentiale pentru corp iti poate provoca probleme de sanatate. Incearca sa mananci cat mai diversificat, chiar daca din meniul tau au disparut carnea, branza si ouale.
Esti obisnuita sa pregatesti ouale de Paste folosind vopsea din comert! Ai putea incerca o varianta pe baza de ingrediente naturale! De ce sa te otravesti cu vopsea chimica?!
Pizza in forma de inima este meniul ideal pentru o cina de Valentine’s Day sau pentru a-i face o surpriza placuta persoanei iubite, in orice zi a anului, fiind foarte usor de preparat, dupa cum urmeaza:
Painea prajita cu ciuperci este o gustare tipic frantuzeasca, care poate fi savurata in orice moment al zilei, fiind usor de preparat, dupa cum urmeaza:
O dieta nu inseamna doar mancare cu un gust saracacios sau atat de folosita salata verde. Poti alterna cu o salata crocanta, bogata in vitamine, dar saraca in calorii: salata cu rucola si rodie.
Ouale sunt consumate, in general, ca mic dejun. La fel de bine, insa, ele pot fi incluse in masa de pranz sau la cina. Astazi, iti prezentam 3 retete speciale pe baza de oua, numai bune pentru o zi linistita de weekend.
Alimentele preferate pot fi preparate in nenumarate moduri. Depinde de gustul si mai ales de imaginatia ta. Iata doar cateva idei care te vor ajuta sa privesti activitatea din bucatarie intr-un mod mai distractiv.
O serie de dulciuri si bauturi, printre care se numara bomboanele M&M, anumite sortimente de Coca-Cola si anumite produse Tic Tac, au disparut din magazinele americane. Produsele respective au devenit atat de cunoscute si de iubite incat nu sunt regretate doar in SUA, ci si in Romania.
Iti prezentam, astazi, o delicioasa si simplu de preparat plachie de pui, excelenta la inceputul sezonului de primavara.
Unii oameni gatesc, din placere, mancaruri complicate si variate. Altii o fac mai mult din nevoie, ca o rutina inevitabila. Indiferent de ce parte a baricadei esti, iti aratam cum poti sa ai rezultate notabile in bucatarie; sa fii mai eficient, pana la urma.
Daca suferi de celiachie(intoleranta la gluten) aceasta reteta te va bucura, cu siguranta. Checul marmorat fara gluten, caci despre el este vorba, nu e cu nimic mai prejos decat checul normal.
Mucenicii, Macinicii sau Sfintii 40 de Mucenici din Sevastia reprezinta o sarbatoare ce are loc in fiecare an pe 9 martie. Practic, aceasta sarbatoare religioasa s-a suprapus peste inceperea anului agricol traditional si astfel a aparut traditionala sarbatoare de Mucenicii sau Macinicii.
Ghee sau untul clarifiat este obtinut prin indepartarea grasimilor butirice de partile solide (proteine) si apa. Procesul de incalzire este lent, iar produsul obtinut nu trebuie confundat cu untul topit.
Tarta cu coacaze negre reprezinta un desert minunat, numai bun pentru un inceput de primavara atat de asteptat!
Cele mai citite
Abonare