Retete

Esti un gurmand? Iti place sa gatesti? Descopera ponturile si retetele noastre prin care poti fi "chef" in propria bucatarie!

Carne Salate Aperitive / Garnituri Paste Peste Pizza Dulciuri Bauturi Legume si condimente Sosuri Supe / Ciorbe Mancare legume

Sosul de cacao se asezoneaza la aceleasi preparate ca si sosul de ciocolata.

Pentru aceasta reteta se foloseste franzela de 1-2 zile.

Gustul aromat al cafelei face din aceasta budinca sa fie o reteta dulce foarte apreciata. Iata ce pasi trebuie sa urmezi ca sa obtii in final un desert delicios.

Supele de primavara preparate din verdeturi au rolul de a subtia sangele.

La aceasta reteta prapurul de miel este inlocuit cu aluatul de taitei.

Zbarciogii sunt un soi de ciuperci care pot fi umpluti cu carne si alte ingrediente.

Aceasta reteta se poate prepara in orice sezon, fie din spanac proaspat, fie cu spanac congelat.

Sosul de ciocolata nu se consuma singur, ci in combinatie cu budincile dulci, diverse prajituri sau clatite.

Supa de ceapa este un remediu natural pentru raceala, dar si o importanta sursa de iod.

Drobul de miel, numit popular si cighir este o reteta traditionala de Paste.

O reteta de primavara ideala pentru postul Pastelui este pilaful de urzici cu arpacas.

Alivanca este o reteta care se prepara in Moldova si Bucovina de zeci de ani.

Budinca de clatite este o reteta usor de preparat, rapida si gustoasa.

Sosul de vanilie se foloseste la prepararea deserturilor dulci, cum este budinca.

De reteta cu supa de varza folosita in dieta de slabire a auzit toata lumea, dar acest preparat se gateste in mai multe feluri.

Iata cum se face o supa de varza consistenta.

O reteta ce poate fi preparata primavara in preajma Pastelui sunt sarmalele de miel cu frunze de stevie.

Daca va plac chiftelele, incercati sa le preparati altfel decat dupa reteta clasica.

Budinca de smantana este un preparat dulce si hranitor, ideal pentru cina.

Aceasta reteta rapida are o complexitate redusa.

Ingrediente:

- 3 galbenusuri,
- 100 g zahar,
- ¼ l vin,
- zeama de la ½ lamaie,
- o lingura lichior de portocale sau rom.

Mod de preparare:

Turta de cartofi este un preparat culinar usor de realizat chiar si de catre gospodinele cu mai putina experienta in bucatarie.