Retete

Esti un gurmand? Iti place sa gatesti? Descopera ponturile si retetele noastre prin care poti fi "chef" in propria bucatarie!

Carne Salate Aperitive / Garnituri Paste Peste Pizza Dulciuri Bauturi Legume si condimente Sosuri Supe / Ciorbe Mancare legume

Turta de cartofi este un preparat culinar usor de realizat chiar si de catre gospodinele cu mai putina experienta in bucatarie.

Untura se foloseste cu precadere iarna, cand se taie porcul in ajun de Craciun.

Fie ca iti place supa crema de gulii sau preferi supa simpla cu dressing de ou si smantana, cert este ca trebuie sa prepari cel putin o data supa de gulii.

Musacaua este un preparat culinar de toamna/iarna care se obtine din carne tocata cu legume, asezate in straturi si date la cuptor.

Mamaliga la cuptor este o mancare in straturi la care se adauga o serie de ingrediente pentru a imbogati gustul preparatului final.

Budinca de orez cu cacao este un preparat dulce care poate fi servit la masa de seara.

Considerat cel mai sanatos desert de toamna, din dovleac se obtin diverse preparate, de la el consumandu-se atat miezul, cat si semintele.

Pentru aceasta reteta de toamna-iarna se foloseste carne de vita macra.

Iahnia de cartofi este mai putin cunoscuta decat iahnia obtinuta din fasole boabe.

Balmusul este o reteta de mamaliga moale cu branza iute.

Budinca de orez cu mere poate fi un preparat de post daca inlocuiti untul cu margarina vegetala.

Pentru topit se alege unt presat din care nu se scurge zer.

Aceasta reteta se obtine dintr-un mix de legume fierte si trecute prin sita.

Aceasta reteta se poate prepara toamna cand apare varza dulce, dar inainte de a o pune la murat.

Mamaliga cu ochiuri este o reteta simpla si rapida, foarte apreciata de catre romani.

O cina aromata este intotdeauna bine venita dupa o zi lunga.

Borsul natural, preparat in casa este mult mai indicat pentru acrirea ciorbelor comparativ cu sarea de lamaie sau borsul cumparat din comert.

Cum se obtine borsul?

Ustensile necesare:

O reteta dulce pentru masa de seara foarte apreciata de copii este budinca de gris cu cacao.

Sosul de rom este un sos delicios care se poate servi atat cu budincile dulci cat si alaturi de fructe sau inghetata.

Aspicul se prinde mai repede daca in supa de carne si oase adaugati si foi de gelatina.