Carne

Esti adeptul zicalei "cea mai buna leguma e porcul"? Testeaza retetele noastre cu carne culese din bucataria traditionala si internationala si nu vei fi dezamagit!

Fazanii inabusiti se pun la cuptor pe un pat de slanina cu ceapa si se lasa la fiert in suc propriu.

Rizoto cu ficat se poate servi cu sos de rosii sau cu sos de ciuperci la alegere.

Pentru friptura de vaca la tava se alege carne de vaca de la pulpa sau din spate, de la coada.

Pentru a va bucura de savoarea acestui preparat culinar, este indicat sa spalati rinichii in apa rece si sa scoateti grasimea din mijloc care este vinovata de mirosul patrunzator al rinichilor.

Ostropelul este o mancare aromata cu sos care poate fi preparata din orice carne de pasare. Noi va propunem o reteta de ostropel cu carne de rata.

Ingrediente:

Dintre toate vanaturile cu pene, fazanul este acela care trebuie neaparat tinut cateva zile dupa ce a fost vanat, intr-un loc bine ventilat inainte de a fi pregatit.

Inainte de a prepara aceasta reteta cu rinichi, este obligatoriu sa lasi rinichii curatati de partea alba o jumatate de ora in apa rece cu un pic de otet pentru a scoate mirosul neplacut din ei.

Rasolul de gaina poate fi folosit la supa, ciulama sau pilaf.El se poate servi ca atare, dupa ce a fiert impreuna cu zarzavatul de supa, impreuna cu garnitura de legume.

Sitarul nu este gustos daca se pregateste imediat dupa ce a fost vanat.

Fritptura vanatoreasca este un amestec de carne de vita macra cu praz si condimente.

O mancare cu sos obtinuta din organe de vitel este cea cu rinichi si creier.

O reteta cu iz moldovenesc sunt parjoalele obtinute din carne tocata.

O reteta cu frigarui mai neobisnuita are la baza ficat de porc sau de vita portionat in felii de

Pentru un camping in aer liber, puiul la frigare este o alegere delicioasa, mai ales daca aveti la indemana niste usturoi, cartofi sau muraturi.

Sitarul nu este gustos daca se pregateste imediat dupa ce a fost vanat.

Ca la orice tip de preparat pane, picioarele de vitel se prajesc in tigaie dupa ce sunt trecute prin faina, ou si pesmet.

Ficatul pentru prajit nu trebuie spalat inainte, cel mult se poate tine un sfert de ora in lapte (ca sa iasa mai fraged) si apoi uscat bine intr-o carpa curata.

Puiul pane se prepara similar cu picioarele de vita pane sau cu parizerul pane.

Potarnichile la tava pot fi preparate cu unt, ceapa si sos alb de smantana.

Pentru rulada umpluta cu ficat se foloseste carne de vita.